Seminarie podiumkunsten

Op donderdag 16 januari trokken wij, de leerlingen van het seminarie podiumkunsten, naar Gent. In Theater Box, een kleine zaal niet ver van de Dampoort, gingen we een repetitie bijwonen van het toneelstuk ‘Het geheugen van water’ van de Engelse schrijfster Shelagh Stephenson. Dit stuk brengt het theatergezelschap BRT voor de leerlingen van 5 aso en 6 aso/tso in de loop van de maand maart.

(lees verder onder de foto)

We vertrokken vol spanning omdat we niet echt wisten wat we konden verwachten. Ook waren we erg nieuwsgierig naar enkele bekende acteurs en actrices die we zouden ontmoeten, zoals Mieke Bouve en Katrijn Govaert. Toen we op locatie aankwamen, viel die spanning direct weg. We werden met open armen ontvangen en mochten in de zaal plaatsnemen. Eerst zei de regisseur (Paul Ooghe) ons waarover het stuk precies gaat en daarna vertelde hij ons wat meer over het hele proces dat zich achter de schermen afspeelt. Dan startte de repetitie. Iedereen was heel aandachtig aan het luisteren. Wat leuk was, was dat de regisseur onze mening ook erg belangrijk vond. Zo vroeg hij wat wij ervan vonden en wat er eventueel beter zou kunnen. Na de scènes mochten we vragen stellen.
Het was een erg leerrijke namiddag, waarbij we veel gelachen hebben. Wij kijken alvast uit naar het toneelstuk!

Emma De Craemer en Astrid Hoerée, 5MTWe