Ondernemer voor de klas

Op maandag 20 januari hadden de leerlingen van 5 en 6OR een ondernemer voor de klas. Dit werd georganiseerd door Vlajo. Voor deze leerlingen kwam niemand minder dan Koen Van Wiemeersch. Hij heeft in Sleidinge een heel grote doe-het-zelfzaak en een repairwinkel. Die runt hij samen met zijn vader. Initieel was hij niet van plan om in de zakenwereld te stappen door zijn vooropleiding, maar na een tijdje waagde hij de stap en dit met groot succes. De zaak breidde alsmaar uit. Hij gaf de leerlingen een kijk op de groei van het bedrijf en liet ze dan twee opdrachten uitvoeren. De eerste opdracht was een krantenartikel maken over wat zij later willen zijn. Ze moesten dus hun dromen op papier zetten. De tweede opdracht was wat hun top 3 was als ze zouden werken. Bij sommigen was dit voldoening hebben, plezier hebben, een toffe job hebben. Bij een paar enkelingen speelde geld een grote rol.
Twee lesuren was natuurlijk te kort om nog meer ervaringen van Koen te horen.

Maar volgend jaar zullen we weer op dit initiatief van Vlajo ingaan.

Ann Braeckman, leerkracht