Nieuwe gezichten

In de loop van de voorbije maanden mochten we onder meer Hans Sanders als nieuwe collega verwelkomen. We stellen hem graag even voor.

Hans Sanders werd geboren op 31 mei 1958 en groeide op in Gistel. In het nabije Onze-Lieve-Vrouwecollege in Oostende volgde hij zijn secundair in de richting Latijn-Grieks.

Tot bijna het einde van zijn universitaire studies was Hans actief in de leiding van KSA Gistel. Zijn studiekeuze zelf was niet meteen voor de hand liggend: Hans koos voor Oosterse Filologie (sinologie) aan UGent. Na het behalen van zijn master studeerde hij een jaar als “postgraduate” beursstudent aan National Taiwan University ā€¦ Ja, een soort Erasmus “avant la lettre” zou je kunnen zeggen.

Hans deed daarna burgerdienst aan UGent en gaf in die periode een jaar avondles Chinees aan de Dienst Vreemde Talen van UGent. In die periode was hij ook een paar jaar voorzitter van de plaatselijke jeugdclub in Gistel. Dan was er nog dat heel boeiende intermezzo waarin Hans als begeleider vier maanden te voet meestapte dwars door Frankrijk en Italiƫ als begeleider in een alternatief sanctioneringsproject met delinquente jongeren.

Nadien kwam hij in de verkoop terecht: zo’n 33 jaar was hij internationaal verkoper. De voorbije maanden stelde hij echter vast dat die drive voor de hoogst mogelijke verkoopcijfers niet meer zijn ding was. Op zijn 61ste waagt hij nu zijn kans in het onderwijs. Hij vervangt tijdelijk Micheline Vandenberghe als leerkracht Frans.

Hans volgt de actualiteit op de voet, houdt van koken en sporten (lopen, fitness, skiĆ«n) en zingt als tenor in het koor Amuze in Aalter. Daar woont hij met zijn vrouw Annemie. De kinderen Joren (30) en Hille (27) zijn al een paar jaar het huis uit ā€¦