Kinderrechtenslinger

Tijdens de week van de Fair Trade leefden de leerlingen van 1B zich via verhalen in in de situatie van kinderen uit het Zuiden. Om de kinderrechten in beeld te brengen, maakten ze een bijzonder mooie slinger.

Tijdens de week van de Fair Trade stonden de leerlingen van 1B stil bij de zwakke positie van de boeren in de cacaosector. Aan de hand van verschillende verhalen leefden ze zich in in de situatie van kinderen uit het Zuiden. Ze onderzochten hoe kinderen hier en elders met elkaar verbonden zijn en ontdekten dat het kinderrechtenverdrag een sleutelrol heeft in de strijd voor een wereld waar iedereen gelijkwaardig is. Om dit nooit meer te vergeten, brachten de leerlingen van 1B deze kinderrechten in beeld. Dit leverde enkele pareltjes op.

Liesbeth Vanderpoorten, leerkracht