Engels toneel

Een goede traditie past zich moeiteloos aan veranderende tijden aan … Na 26 jaar Frans toneel op SFI is er voor de eerste keer een Engels toneelproject. Twaalf enthousiaste leerlingen bereiden een spannend detectiveverhaal voor. Het resultaat kan u komen bekijken in het Gildenhuis op woensdag 13 mei.

Een gezin viert de verloving van de dochter als plots een politie-inspecteur toekomt. Een jong meisje is op mysterieuze wijze overleden. Wat hebben de leden van het gezin hiermee te maken? Dit intrigerende stuk brengen onze twaalf vierdejaars voor een lokaal en internationaal publiek. Het internationale publiek vinden ze tijdens het Engelse theaterfestival in Gent – aangezien er dit jaar geen Frans festival georganiseerd wordt, past SFI zich aan – waar jongeren uit binnen- en buitenland bijeenkomen om elkaars stukken te bekijken en om tijdens workshops ook samen theater te maken. Als je een jaar lang aan een stuk werkt, wil je dat natuurlijk ook tonen aan familie, vrienden en geïnteresseerden. Zij kunnen komen kijken naar de voorstelling in het Gildenhuis op 13 mei. En wie weet kan er nog een internationaal verlengstuk aan het project gebreid worden in Toulouse … Wordt vervolgd!

Joni De Mol, leerkracht