Bezoek Middelheimpark

Het Middelheimpark in Antwerpen is een van de mooiste beeldenparken in Europa. Het is ook een plek waar leerlingen voor een paar uurtjes kunstenaars mochten zijn en zelfs konden dromen van een nieuwe wereld …

Hieronder een kort verslag van Maya Braeckman uit 5EMT die samen met de andere leerlingen van 5 aso in de huid kroop van een professionele fotograaf én van een professioneel model.

Op een mooie herfstdag begin oktober bezocht ik samen met mijn medeleerlingen van 5 aso het Middelheimpark in Antwerpen. Vooraf bestudeerden we tijdens de lessen esthetica de verschillende aspecten van de beeldhouwkunst en we kregen ook uitleg over de bijbehorende taken.

We werden in groepjes verdeeld en als voorbereiding moesten we op het internet tien foto’s van beelden zoeken die in het Middelheimpark staan. Het was belangrijk dat de beelden ons aanspraken en ons nieuwsgierig maakten.

Eenmaal in het park was het de bedoeling van onze tien gekozen beelden telkens twee foto’s te maken. We moesten ervoor zorgen dat onze foto’s origineel en esthetisch waren, want daarop werden we beoordeeld. Met de gemaakte foto’s gingen we vervolgens in de klas creatief aan het werk.

Het bezoek aan het Middelheimpark was zeer leuk. De busrit duurde lang, maar dat werd gecompenseerd doordat we ‘s middags op het terras van het Middelheimpark konden eten en in het park konden rondlopen onder de mooie herfstzon. De foto-opdracht was niet gemakkelijk en vroeg veel organisatie van de groepsleden. Maar het was super dat we zoveel vrijheid kregen! Er waren heel veel beelden waaruit we konden kiezen en ook bij de creatieve opdracht konden we onze fantasie de vrije loop laten.

Het was een zeer toffe uitstap en ik kijk net als mijn groepsleden met een leuk gevoel terug naar de grappige en leerrijke momenten van die dag!

Hieronder een link naar een Prezi-presentatie waar Emma De Craemer, Astrid Hoerée, Sarah Meirsschaert en Jente Peirens uit 5MTWE dromen van een nieuwe wereld tijdens hun wandeling tussen de beelden.

https://prezi.com/1dx31ck9fuo3/een-nieuwe-wereld/

Els Cornelis, leerkracht