Werkplekleren

Als voorbereiding op hun stage werd voor de leerlingen van 5OR en 5OL tot aan de herfstvakantie werkplekleren ingericht. Dit betekent dat ze op diverse plaatsen de knepen van het vak leerden voor ze op stage gaan.

De leerlingen brachten een bezoek aan de Bierhalle te Melle om te kijken hoe de controle verloopt. Bij Pharma Belgium-Belmedis (een groothandel in farmaceutische middelen) zagen ze wat gebeurt voor de producten bij de apotheek terechtkomen. Bij Colruyt, Eurotuin en AD Delhaize in Merelbeke Flora en Merelbeke Centrum gingen de leerlingen zelf aan het werk. Rekken vullen volgens het FIFO-principe (first in first out), facen van producten, karren legen, suppleren, … Dit kent voor hen geen geheimen meer.

(lees verder onder de foto)

Twee leerlingen zijn bezig om een kunstkerstboom op te bouwen in een tuinwinkel.

Nadien zijn de leerlingen nog op bezoek geweest bij Decathlon Gent, hun spilbedrijf voor diverse vakken. Hier maakten ze kennis met het grote assortiment producten en merken. Niet alleen de A-merken, maar ook de merken van Decathlon zelf. Door zoekopdrachten leerden ze hun weg in de winkel zelf kennen.

De leerlingen van 5OR volgen daarna nog een specifieke kassa-opleiding bij Colruyt zodat ook deze doelstelling door alle leerlingen kan behaald worden.

Nu zijn ze klaar om op stage te gaan. Voor 5OR vindt de stage plaats in tal van winkels, voor 5OL in magazijnen.

Ann Braeckman en Catherine Vigoureux, stagebegeleiding