Nieuwe gezichten

Dit schooljaar mochten we een aantal nieuwe collega’s verwelkomen. We wensen ze veel succes en stellen ze graag even voor …

Jasper Caluwaerts

Op 2 juli 1996 werd Jasper Caluwaerts geboren in het AZ Sint-Lucas in Gent. Met zijn broer en ouders groeide hij op in Mariakerke waar hij nog steeds woont.

Op de middelbare school volgde hij verschillende richtingen. Zo is hij gestart met Latijn om dan een jaar Grieks-Latijn te volgen. Daarna koos hij voor de richting wetenschappen en ten slotte moderne talen – wetenschappen. Na het secundair onderwijs begon hij aan de studierichting lerarenopleiding secundair onderwijs: aardrijkskunde en fysica.

Natuurlijk is er meer dan school in zijn leven. Er is ook plaats voor heel wat sport. Toen hij 10 jaar oud was, kwam hij in contact met cricket en onmiddellijk was hij verkocht aan deze sport. Na 7 jaar cricket spelen schakelde hij over naar touch rugby en boulderen. De laatste twee coachte hij ook het touch rugbyteam waarvoor hij speelt.

Momenteel hoopt hij om veel ervaring op te kunnen doen in het onderwijs en is hij superenthousiast om les te geven op deze school!

Ellen De Loor

Ellen De Loor werd geboren op 20 september 1983 en groeide op in Gentbrugge. In haar kleuterjaren was snel duidelijk dat ze helemaal niet graag naar school ging en liever thuis bleef om kattenkwaad uit te halen!
In haar tienerjaren maakte Ellen kennis met onze school. Toen ze startte in het eerste jaar was SFI nog een meisjesschool, maar toen ze in het vierde middelbaar zat, mochten jongens zich ook inschrijven. Naar school gaan was plots veel leuker!
Ellen heeft mooie herinneringen aan deze school en heeft er ook een vriendin voor het leven leren kennen.
Na het middelbaar volgde Ellen een lerarenopleiding en gaf ze 12 jaar les in het lager onderwijs.

Begin dit schooljaar is Ellen terug op SFI. Ze geeft ondersteuning in het secretariaat en in de mediatheek. Ze vindt het ook super om heel wat leerlingen terug te zien die bij haar in de klas hebben gezeten.
Ellen houdt van paardrijden, yoga en wandelen.
Ze hoopt hier nog lang te mogen blijven!

Fien Porrez

Op een ijskoude januaridag in 1985 kwam Fien Porrez ter wereld. Een zusje voor haar twee grote broers. Ze groeide op in een nest van zelfstandigen en hard werken werd er met de paplepel ingegeven. Thuis was er geen televisie en Fien bracht haar jeugd door met haar neus in de boeken. Lezen, verhalen schrijven en knutselen stonden dagelijks op het programma. Ze bracht een zorgeloze lagereschooltijd door op het Scheppersinstituut in Wetteren. Ze liep ook middelbare school in Wetteren aan het Sint-Gertrudiscollege. Aangezien ze geen wiskundeknobbel was, was de richting Latijn-Moderne Talen op haar lijf geschreven. Nadien besloot ze haar grenzen wat meer te verleggen en ze schreef zich in aan de KHBO te Brugge voor de richting Toerisme, beheer en recreatie. Ze slaagde telkens met een beetje glans en studeerde af in 2006. Fien proefde kort van de toeristische sector en besloot daarna aan de slag te gaan als receptioniste van een softwarebedrijf. Ze werd de rechterhand van de CEO en administratie kende voor haar geen geheimen meer. Intussen trouwde ze met haar jeugdliefde en kreeg ze twee prachtige dochters.

Na veel omwentelingen in de harde bedrijfswereld ging ze in 2012 aan de slag aan de UGent als administratief medewerkster op het opleidingssecretariaat van de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Ze was de trekker van het examensecretariaat en werkte alle regelingen tot in de puntjes uit. Enkele jaren later begon het opnieuw te kriebelen en een carriĆØrewending wenkte. Fien combineerde een bachelor secundair onderwijs met haar deeltijdse job en gezin en gaf vier lange jaren het beste van zichzelf. In 2019 studeerde ze opnieuw af en na een korte interim op het SFI besloot ze definitief de overstap naar het onderwijs te maken. Ze zei de UGent vaarwel en ging in september aan de slag als leerkracht Nederlands-Engels op het SFI. Het onderwijs is dus een enthousiaste, gemotiveerde leerkracht rijker!