Brugdagen

Kousen slingeren, baantjes trekken, ernstige gesprekken voeren, het SFI-lied zingen … Benieuwd naar wat we deden op de Brugdagen?

Op een (veel te) vroege donderdagochtend verzamelden alle eerstejaars in de Tuinstraat om te vertrekken op Brugdagen. Er werd afscheid genomen van onze – bezorgde – ouders, we propten ons in de bussen en zetten koers naar het verre Brugge. Doel van deze tweedaagse was elkaar op een vlotte manier beter te leren kennen. En oh ja, dát is gelukt hoor!

Tijdens toffe kennismakingsspelletjes werd er gekirt van plezier (onze billen kriebelen nog na van billenklets met mevrouw Kuijte) en geroepen van opwinding (met een kousenbroek over je hoofd rondlopen is écht geen zicht!). We konden relaxen tijdens een crea- of klasmoment (wat werden daar mooie vogels geknutseld zeg) en het zwemmen was dan weer een ideaal moment van inspanning.

Van al die activiteiten krijg je honger … Gelukkig zorgde de kookploeg voor enkele heerlijke maaltijden: kip en curry, een uitgebreid ontbijt en stoofvlees met friet: jawadde, onze innerlijke mens werd verwend hoor!

Ik kan nog zoveel opsommen: de filmavond op donderdag, de Brugdagen-liedjes zingen, het druïde- en John Beton-spel, de ochtendgymnastiek … Maar weet je wat ik vooral ga onthouden? Hoe gezellig en enthousiast de hele groep was, van de leerlingen over de vrijwilligers tot de leerkrachten. En dát vooral heeft mijn Brugdagen zo fijn gemaakt.

Dank je wel aan iedereen die mee was!!!

Lucas De Volder, leerkracht