Uitwisseling Gosselies

De klas van 1 Latijn A heeft al een paar maanden contact met een klas uit Gosselies. Ze wisselden op geregelde tijdstippen filmpjes uit en stuurden elkaar reeds een brief. De begeleidende leerkrachten vonden het dan ook tijd om elkaar eens in het echt te ontmoeten. Mevrouw Herbinaux van het Collège Saint-Michel prikte een datum en op woensdag 8 mei waren de leerlingen te gast op onze school. Dat deze eerste ontmoeting naar meer smaakt, mag blijken uit het artikel dat in de schoolkrant in Gosselies verscheen:

Les élèves du Collège ont rendu visite à leurs correspondants, à Melle, en Flandre. Une super expérience! Ils ont été très bien accueillis. Les activités étaient très bien organisées. Nos élèves se sont très bien comportés et ont vraiment essayé de communiquer. «Op 8 mei hebben we onze penvrienden in Melle bezocht. De school was super en we hebben aan leuke activiteiten deelgenomen. Daarna zijn we naar Gent gegaan en de leerlingen hadden leuke activiteiten voorbereid. We waren een beetje gestresseerd maar alles was super! Dank aan mevrouw Lippens uit het Sint-Franciscusinstituut in Melle.» N. HERBINAUX et ses élèves (1G)

Wij brengen op 24 juni een tegenbezoek. Onze beurt om ons Frans in de praktijk te oefenen.

Geertrui Lippens, leerkracht