Nieuwe gezichten

Op een mooie septemberdag in 1994 zag Marie Hillaert het levenslicht in Gent. Daar bleef ze wonen tot ze in het derde leerjaar verhuisde naar “den buiten”. Haar grote droom om op een boerderij te wonen met veel dieren ging in vervulling. Rond die tijd al vertelde Marie aan iedereen die het horen wilde dat ze later “sportjuf” wou worden. Na haar derde humaniora aan het Sint-Paulusinstituut in Gent schakelde ze over naar lichamelijke opvoeding sport in Mariagaard te Wetteren. Drie mooie sportieve jaren volgden. Ze was nog 17 toen ze aan de Arteveldehogeschool in Gent met de richting bachelor sport en bewegingsrecreatie begon. Omdat ze een bijzondere interesse had in het welzijn van leerlingen volgde ze nog een Banaba zorgverbreding en remediĆ«rend leren.

Marie is een sociale bezige bij met heel veel vrienden en tal van sportieve hobby’s. Al tijdens haar studies begon ze te werken als weekendredder in het zwembad van Eeklo en gaf ze heel wat sportkampen en sport en bewegingslessen aan kinderen van alle leeftijden. Dat doet ze nog steeds. Vorige jaren gaf ze sport in Mariagaard te Wetteren. Dit jaar werkt ze halftijds in het Sint-Paulusinstituut en halftijds in het Sint-Franciscusinstituut in Melle. Ze heeft in beide scholen haar hart verloren en hoopt nog vele jaren te kunnen blijven doen wat ze het liefst doet: lesgeven en proberen het verschil te maken door leerlingen te motiveren en er te zijn voor “haar scholen” en de collega’s.