Buitenlandse excursies

Eind april trokken de leerlingen van de derde graad naar jaarlijkse gewoonte op buitenlandse excursie. Dit jaar was er geen Parijsreis. De 5e-jaars reisden naar Londen of Barcelona. De laatstejaars konden naar Rome of kozen ook voor Londen. Elke keer is zo’n citytrip een van de hoogtepunten van het schooljaar. Ben je nieuwsgierig naar hun ervaringen en naar de vele foto’s die ze genomen hebben?

Barcelona

Als vijfdejaars krijgen wij de kans om deel te nemen aan de buitenlandse reizen. We hadden de keuze tussen Barcelona en Londen. Voor mij was de keuze snel gemaakt: ik besloot naar Barcelona te gaan. 1320 kilometer verder en 17 uur later bereikten we – eindelijk – onze bestemming. We ontdekten onmiddellijk de stad aan de hand van een stadsspel. Op die manier voelden we ons ook snel thuis. Iedere ochtend startte met een ontbijtbuffet, daarna gingen de activiteiten van start. Ze waren heel gevarieerd: we maakten kennis met Dalí en Gaudí, we maakten een daguitstap naar het strand, een fietstocht … We bezochten niet alleen Barcelona, maar ook nabijgelegen stadjes zoals Figueres. Ook ’s avonds waren er activiteiten voorzien. Een druk maar aangenaam programma met een toffe mix aan cultuur. We kregen ook veel vrije tijd waardoor het niet te vermoeiend was. Door de reis heb ik niet alleen een mooie tijd doorgebracht met mijn vrienden, maar ook een betere band opgebouwd met de leerkrachten. Een onvergetelijke ervaring dus!

Anna Vermeire, 5LMT

Londen

De Londenreis was leuk. We kregen uiteraard uitleg bij de vele bezienswaardigheden, maar we hadden ook vrije tijd waardoor we veel van de stad en haar bewoners konden zien. Drie dagen is zeker voldoende om Londen te leren kennen. De leukste activiteit was het bezoek aan Madame Tussauds, het bekende wassenbeeldenmuseum, omdat we daar foto’s konden nemen met beroemde mensen uit het verleden, de sport en de media. Het hotel was proper; we hadden een grote kamer en ’s morgens was er een echt Brits ontbijt.
De sfeer onder de 38 leerlingen en de 3 leerkrachten was top!
We kregen veel vrijheid van de begeleiders. Ook de avondwandeling over de Tower Bridge was gezellig en leuk. We hebben tijdens de busrit ‘London by night’ ook nog interessante informatie gekregen over gebouwen en monumenten.
We zouden deze reis graag opnieuw willen beleven!

Chayenne, Ranie, Chaline en Yanah, 5OR

Rome

Eind april trokken we met een 80-tal leerlingen naar Rome.
Op vijf dagen zagen we ongelooflijk veel mooie dingen: de Trevifontein (die toch wel groter was dan verwacht), het Pantheon, de Spaanse Trappen … We gingen zelfs naar een ander land: Vaticaanstad! Daar vielen onze monden open in de immens grote Sint-Pietersbasiliek. Alleen maar pracht en praal! Ook mochten we de kunstschatten bezichtigen waaraan Vaticaan rijk is: een overvloed aan marmeren beelden, reusachtige schilderijen en uiteraard de Sixtijnse Kapel.
Maar de Romeinen waren niet alleen kunstliefhebbers; ze hielden ook van brood en spelen. We bezochten het centrum van vertier van de 1e eeuw: het kolossale Colosseum. Op wandelafstand ligt het Forum Romanum. Als leerlingen uit de richting Latijn waren wij toch wel benieuwd om deze plek in het echt te zien, aangezien we er al zes jaar over leerden. Zoals verwacht staat nu niet veel meer recht, maar we konden ons door de uitleg en prenten die de leerkrachten meehadden toch een beeld schetsen van hoe het er allemaal moest uitgezien hebben.
Gelukkig was er naast cultuur ook tijd voor een beetje sport. Een deel van de groep ging supporteren voor AS Roma, en met succes, want zij behaalden de overwinning!
Zelfs nu nog horen we dagelijks leerlingen zuchtend mompelen dat ze terug willen, terug naar die vijf dagen vol vriendschap en plezier. Dat wij zelf ook tot hen behoren, hoor je ons voor geen geld van de wereld ontkennen!

Charlotte Van der veken en Jaro Demetter, 6LWI