Nieuwe gezichten

Simon van Gastel kwam na de krokusvakantie het SFI-team vervoegen. We stellen hem graag even voor.

Simon van Gastel is 35 jaar, geboren en getogen in Gent. Een opleiding wetenschappen-wiskunde leidde tot een bachelor biochemie en een job als laborant. Niet helemaal tevreden met deze uitdaging kwam er een lerarenopleiding in avondschool bij en niet veel later de logische overstap naar het onderwijs, als leerkracht wiskunde en wetenschappen. Simon woont in Merelbeke aan het Liedermeerspark en kwam in zijn zoektocht naar een job dichter bij huis terecht op SFI, als leerkracht fysica en biologie.

Naast zijn gezin met 2 kindjes van zes en acht is hij veel bezig met badminton op hoog (amateur)niveau. Hij was onder andere finalist op het Oost-Vlaams kampioenschap in 2018. Verder kookt hij graag, volgt de actualiteit op de voet en speelt hij basgitaar en een beetje gitaar.

Hij probeert met een energieke stijl zijn enthousiasme over wetenschappen op de leerlingen over te brengen en hoopt nog lang zo dicht bij huis aan de slag te kunnen blijven.