100-dagen

Op vrijdag 1 maart kon het aftellen beginnen voor onze laatstejaarsleerlingen: nog 100 dagen voor ze – hopelijk met een mooi diploma – de SFI-schoolpoort definitief achter zich toetrekken. Een dag dus waarnaar uitgekeken werd! Reeds maanden vooraf startten ze met de voorbereidingen. En ja, tegenwoordig spreken we niet meer van een 100-dagendag, maar van een 100-dagenweek …

Verslag Elke Reunes, 6EMT

Al vanaf september kwamen we iedere maandagmiddag met enkele leerlingen uit verschillende klassen samen om onze 100-dagenweek te organiseren. We bespraken de activiteiten, de verkleeddagen, de financiën en zo meer. De beslissingen werden democratisch door alle laatstejaars genomen.
Om de kosten te drukken organiseerden we met het 100-dagenteam een rozenverkoop en een cakeverkoop.Dankzij deze opbrengsten was de lesmarathon volledig gesponsord en werd de prijs van de barbecue gehalveerd.

We startten de week in onze foutste fitnessoutfit en eindigden de week met onze gepersonaliseerde 100-dagentrui. De lesmarathon was een leuke ervaring voor zowel leerlingen als leerkrachten.
Wij zijn daarom ook iedereen dankbaar die mee heeft geholpen om onze 100-dagenweek tot een mooi einde te brengen.

Verslag Melda Kekeç, 6EMT

Iedere ochtend waren er verschillende thema’s. Maandag begonnen we met foute fitness, gevolgd door maffia’s en gangsters op dinsdag, Disney op woensdag en kerst in maart op donderdag.
De lesmarathon van dinsdagavond tot woensdagochtend was een groot succes. Meer dan 95 % van de laatstejaars nam deel en er ontstond een hechte band tussen iedereen. Er waren verschillende workshops zoals plastic maken, yoga, De weerwolven van Wakkerdam, tea time en nog veel meer. Het grote nachtspel in heel het B-gebouw was zo spannend en grappig dat we deze ook niet zullen vergeten. Naast de leerlingen hebben de leerkrachten er heel veel van genoten.
De laatste dag organiseerden we jeugdbewegingsspelletjes. Ondanks het feit dat iedereen moe was van de nacht ervoor, vonden veel leerlingen het echt plezierig. Na de spelletjes schoof iedereen aan tafel aan voor een winterbarbecue en zo sloten we gezamenlijk de 100-dagenweek af.
Veel dank aan de heer De Smet en de heer Geldof om ons te begeleiden en om ons een onvergetelijke 100-dagenweek te bezorgen!