Nieuwe gezichten

In de loop van de voorbije maanden mochten we een aantal nieuwe collega’s verwelkomen. We stellen ze graag even voor.

Rabia Bakar

Op 5 november 1995 werd Rabia Bakar geboren. Haar levenslicht flitste aan in Gent. Ze groeide daar ook op, maar woont nu in Destelbergen. In het middelbaar koos ze voor de studierichting Sociale en Technische Wetenschappen. Techniek was al direct haar lievelingsvak en ze wou niets liever dan in de voetsporen van haar leerkrachten treden. Een studierichting kiezen in het hoger onderwijs was hierdoor niet zo moeilijk. Ze studeerde bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs met als keuzevakken techniek en voeding-verzorging (recent veranderd in gezondheidsopvoeding). Nadat ze haar diploma in handen had, begon de zoektocht naar werk.

Intussen geeft Rabia voor het tweede jaar op rij techniek. Vorig jaar kon ze al een lange periode aan de slag op onze school. In september startte ze deeltijds op het Sint-Pietersinstituut in Gent. Maar al snel mocht ze ons lerarenteam weer vervoegen, want in januari kwam ze hier terug om de uren van mevrouw Van de Casteele op te vullen.

In haar vrije tijd houdt ze van koken, uitstapjes met vrienden en reizen.

Kristof Kegels

Kristof Kegels werd op 10 april 1977 geboren. Hij groeide op bij zijn ouders in Lovendegem. Hij ging naar de kleuter- en lagere school in Lovendegem en zette zijn middelbare studies, Moderne Talen-Wiskunde, verder in Gent.
Hogere studies waren eerder een moeilijke keuze. Kristof had graag Romaanse talen gestudeerd, maar dit werd hem afgeraden omdat hij nooit Latijn had geleerd.

De keuze werd uiteindelijk Mercator Hogeschool, waar hij de studies Meertalig Secretariaatsbeheer volgde en succesvol voltooide.

Tijdens deze laatste periode had Kristof een bijverdienste: nachtreceptionist bij hotel Van Der Valk Nazareth, telkens vrijdag- en zaterdagnacht. Zo kon hij een mooi centje sparen om o.a. zijn eerste auto te kopen.

Omdat het hem daar beviel, besloot Kristof ook in het restaurant van het hotel te beginnen werken, waardoor hij een vast contract kreeg.

Hij leerde hier ook zijn toekomstige vrouw kennen. Na een tijdje besloten ze te gaan samenwonen en zocht Kristof een andere job om meer tijd te hebben voor zijn vrouw. Ook zij zocht en vond een andere job met meer regelmatige uren.

Een jaar later trouwden ze en het jaar nadien werd hun eerste zoon geboren, Gossier. 2 jaar later volgde hun tweede kindje, een dochter Anaïs.
Kristof werkte na Van Der Valk bij DSV, Vitamex en Velda Cable Technics. Bij dit laatste bedrijf begon Kristof aan zijn BPB-opleiding. Zijn vrouw was een semester eerder aan de opleiding begonnen en ook hij kreeg de “smaak” te pakken.

Nog tijdens de opleiding zag Kristof een vacature voor leerkracht in Geraardsbergen. Hij mocht direct beginnen en kon zijn werkgever overtuigen om in het onderwijs te stappen. Na de opdracht in Geraardsbergen volgde een interimopdracht in Ninove. Spijtig genoeg kwam toen ook een einde aan zijn huwelijk.

Toen de vervanging in Ninove afliep, solliciteerde Kristof in het SFI, waar hij voorlopig collega Alain Lievrouw vervangt voor de vakken Frans en Engels.

Schaken is al vele jaren zijn grote passie. Hij speelde vroeger verschillende Belgische kampioenschappen, met als beste prestatie 10de van België bij de -20.
Momenteel schaakt Kristof nog steeds in een club in Gent en ook hier soms op school tegen collega Bert Kellens.

Jan Mestdagh

Op 6 januari 1991 werd Jan te Izegem geboren. Als zoon van een tuinier (Tuinen Mestdagh) was hij sterk in de natuur geïnteresseerd. Vanaf zijn zesde levensjaar begon een lange carrière bij Scouts Ingelmunster, waar hij ook steeds meer van samenwerken met jonge mensen ging houden. In de Izegemse handbalploeg stond hij een tijdlang het doel te verdedigen. Naast het scoutslokaal was ook het jeugdhuis zijn vaste stek.

Na economie-moderne talen volgde een Master Geschiedenis, die nog met een lerarendiploma aangevuld werd. Na ervaringen met allerlei vakken in Dendermonde, Denderleeuw, Brakel, Blankenberge, Michelbeke en Zele kwam hij op 7 januari het SFI-team opnieuw vervoegen. Ideaal, want als nieuwbakken inwoner van Ledeberg is zijn woonst niet veraf.

In zijn vrije tijd vind je Jan op stap in Gent, op binnen- en buitenlandse festivals en concerten of trekt hij weleens richting (heel) verre oorden. Zijn vinylverzameling varieert van Olafúr Arnalds over Nick Cave, Leonard Cohen, Godspeed You! Black Emperor tot Bonobo. Wanneer daar nog tijd voor is, probeert hij piano te leren, leest hij kranten en tijdschriften of volgt hij een lezing.

Jan geeft geschiedenis aan 3de-, 4de-, 5de- en 6de-jaars en mavo aan leerlingen uit het 5de en 7de jaar.

Walter Rombaut

Het gaat over die nieuwe leerkracht die sedert december 2018 op onze school opduikt.

Je herkent hem bijna niet tot hij zijn fietshelm afdoet … ’the mystery teacher’ … Elke dag komt hij in het donker met de fiets naar school en soms is hij helemaal doorweekt als hij zijn natte gele hesje uittrekt. Wie is die kerel, waar komt hij vandaan? Wat drijft hem en wat komt hij hier doen? Jambers – wie kent hem nog? – zou het ook zo gevraagd hebben.

Walter Rombaut heeft schijnbaar al wat jaren op de teller … Hoe meer jaren achter de rug, hoe minder haren op het hoofd. Zou dit kloppen?

Hij is geboren begin de jaren 60 – toen de dieren nog konden praten – en woonde tot zijn tweede leerjaar in Congo. Hij groeide op als jongste van vier en liep school in Sint-Amandsberg. Jeugdbeweging, muziek en (een beetje) sport slokten al zijn vrije tijd op. Voeg daar nog een interesse voor talen, (vreemde) culturen en communicatie bij en je had de ingrediënten voor een studiekeuze van master in talen.

Na zijn studies heeft hij drie jaar lesgegeven in Marokko: de laatstejaarsleerlingen van een lyceum in Zuid-Marokko maakte hij wegwijs in het Engels.

Andere en ruime beroepservaring heeft hij opgedaan in het bedrijfsleven: altijd in een commerciële, leidinggevende functie. Veel internationaal, veel onderweg. De academische opleiding werd onderweg verbreed met een master in bedrijfsbeheer.

Ondertussen werd er ook aan het gezinsleven getimmerd … Van het een kwam het ander, maar er moest voor gehoed en gezorgd. Een gelukkig leven met vrouw en vier kinderen (en nu ook al twee kleinkinderen) is zijn grootste geschenk.

Avontuurlijke reizen, zeilen, cultuurtrips en lopen zijn de grootste hobby’s van Walter: één marathon per jaar blijkt een goed excuus voor een citytrip!

Waarom hij nu opduikt in het SFI? Misschien omdat hij eens wat anders wil? Misschien omdat zijn oude liefde voor het onderwijs weer lonkt? Misschien omdat hij de school en de leerlingen van het SFI fantastisch vindt? Misschien omdat hij hoopt dat zijn ervaring een toegevoegde waarde voor de school en de leerlingen kan zijn? Al deze elementen goed roeren en je krijgt een cocktail (“shaken, not stirred”) die het proeven waard is. Dat vindt hij ook.