Minionderneming B-WAY

B-WAY, zo heet de minionderneming van de leerlingen van 7 Business Support. Gedurende het hele schooljaar verkopen ze in het schoolwinkeltje op school en op evenementen en beurzen. De producten die verkocht worden, zijn allemaal biologisch, sommige zelfs fair trade. Zo willen ze de biologische trend op school voortzetten. Het assortiment bestaat uit verschillende snacks – zoals koekjes, energierepen, crackers – en dranken. Binnenkort staat het B-WAY-team weer voor u klaar op de open dag van SFI (zaterdag 23 februari 2019).

Activiteiten

De eerste verkoopervaring konden de leerlingen opdoen tijdens een verkoopmoment in het Gentse Groot Vleeshuis. Dit had plaats tijdens de kerstmarkt op 16 december 2018. Daarna waren er nog twee speciale verkoopmomenten, namelijk tijdens het oudercontact op school en in het shoppingcenter Zuid. Voor dit laatste verkoopmoment werd samengewerkt met Vlajo, de organisatie die de minionderneming ondersteunt.

Opening B-WAY-shop

Mevrouw Thienpont knipt een rood lint door voor de opening van de mini-onderneming B-WAY.

Op 4 februari 2019 vond de officiële opening plaats van het vaste verkooppunt van B-WAY. Het winkeltje bevindt zich aan de blauwe poort van de school. Dit officiële moment werd bijgewoond door de leerlingen van 7 Business Support, hun leerkrachten en de directie.
Mevrouw Thienpont had als directeur de eer het rode lint door te knippen.

Delphine Cornelis, Jana Phariseau en Sally De Vlieger
administratieve afdeling