Dansvoorstelling Giselle

Dat veel leerlingen van de derde graad houden van dans is ondertussen bekend. Begin oktober konden ze reeds proeven van een Flamenco-voorstelling in het kader van het Festival van Vlaanderen. Liefhebbers van hedendaags ballet kwamen aan hun trekken tijdens twee opvoeringen van Giselle in de Vlaamse Opera in Gent …

We kregen van onze leerkracht esthetica te horen dat Giselle, een van de meest geliefde werken uit het balletrepertoire, in een heel modern kleedje was gegoten door een bekende hedendaagse choreograaf. We werden nieuwsgierig en hadden de kans ons in te schrijven voor een uitvoering op dinsdag 16 oktober of op woensdag 24 oktober.
Wij vonden beide voorstellingen zeker en vast geslaagd. De moderne versie van het verhaal werd op een heel mooie manier gebracht. Er was veel variatie aanwezig: van heel klassieke dans op pointes tot echt moderne dans met veel sprongen, en dat allemaal prachtig begeleid door een orkest. Rustgevende en spannende muziek wisselden elkaar af.
Voor diegenen die de voorstelling op dinsdag bijwoonden, was er een extraatje: de Brits-Bengaalse choreograaf Akram Khan was aanwezig en kwam aan het einde van de voorstelling even het podium op. Maar ook voor wie woensdag ging, was er een toemaatje: Wim Vanlessen en Aki Saito, de twee principals van het Ballet van Vlaanderen, dansten voor de laatste keer samen, en dit na een carrière van 25 jaar. Ze brachten een onvergetelijke pas de deux als afsluiter …

Beau Dubois (6EWi) en Lauren Suttels (6LMT)

© Filip Van Roe – 1/7
© Filip Van Roe – 2/7
© Filip Van Roe – 3/7
© Filip Van Roe – 4/7
© Filip Van Roe – 5/7
© Filip Van Roe – 6/7
© Filip Van Roe – 7/7

«
»