Vredesconcert

Tijdens de eerste week na de herfstvakantie verwelkomt SFI in totaal 30 leerlingen van onze partnerscholen uit Melle in Frankrijk en Melle in Duitsland. Samen met hun buitenlandse leeftijdsgenoten zullen onze leerlingen 100 jaar Wapenstilstand vieren. Ze zullen o.a. naar de Westhoek gaan, deelnemen aan de Last Post-ceremonie en het Europees Parlement bezoeken. De apotheose van het uitwisselingsproject wordt een deelname van onze jongeren aan een groot vredesconcert met de koren uit de drie Melles op zaterdag 10 november in Studio M. Aarzel niet om uw ticket te reserveren.

Op 11 november is het 100 jaar geleden dat er een eind kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Na vier jaar pure ellende en na miljoenen doden eindigde een conflict dat de hele wereld verdeelde.

De gemeente Melle en SFI hebben samen met hun partners uit Melle in Frankrijk en Duitsland de afgelopen vier jaar ingezet op verschillende aspecten van de herdenking van deze trieste bladzijden uit de geschiedenis en willen eindigen met een teken van hoop.
In 2014 vond hier in België een eerste ontmoeting plaats tussen Franse, Duitse en Belgische jongeren van de drie partnerscholen. Toen namen de leerlingen deel aan een indrukwekkende militaire herdenkingsceremonie. Mede dankzij het lobbywerk van SFI deden voor de eerste keer in 100 jaar ook Duitse jongeren mee aan deze ceremonie. In 2015 trokken onze leerlingen op hun beurt naar Duitsland om er een week te werken rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Twee jaar geleden kwamen we samen in Melle in Frankrijk om er oorlogsmonumenten te bezoeken en deel te nemen aan de 11 novemberceremonie.

Dit jaar is het weer de beurt aan onze school om het einde van de eeuwviering van de Eerste Wereldoorlog te herdenken. De nadruk ligt dan ook vooral op de vrede in Europa. Op 10 november zal dit met extra aandacht gevierd worden met een afsluitend vredesconcert. Dit wordt speciaal voor de gelegenheid gecreëerd door het gemengd koor Pojedu in samenwerking met het koor van de muziekacademie van Melle in Frankrijk en de Kantorei Melle St. Petri uit het Duitse Melle. De leerlingen van onze school, het Franse Lycée Joseph Desfontaines Trois Fontaines en het Gymnasium Melle uit Duitsland nemen ook deel aan het concert als afsluitende apotheose van vier jaar intense samenwerking. Zij verzorgen een concert met vredesliederen uit eigen en internationaal repertoire, verwerkt tot een passend visueel spektakel.

Kaartjes kosten 15 euro per stuk.

Info en inschrijvingen: