Nieuwe gezichten

Dit schooljaar mochten we een aantal nieuwe collega’s verwelkomen. We wensen ze veel succes en stellen ze graag even voor …

Emilie De Geyter

Emilie De GeyterEmilie De Geyter werd op 22 november 1995 geboren in het prachtige Gent. Ze groeide op in het nog mooiere Wetteren-ten-Ede samen met haar ouders, zus en broer. Daar liep ze ook school tot het 6de leerjaar. Dan was het tijd om naar een middelbare school te gaan. Emilie koos voor het Sint-Franciscusinstituut in Melle. Haar favoriete kleur was namelijk blauw. In het SFI heeft Emilie vrienden voor het leven gemaakt.
Na zes wondermooie en leerrijke jaren was het tijd voor een nieuwe uitdaging. De keuze was snel gemaakt: Emilie moest en zou sociaal werk studeren. Ze besloot dit te doen in de stad waar ze geboren werd, Gent. Tijdens de week verblijft Emilie in het idyllische Gent, in het weekend gaat ze terug naar huis bij haar ouders en haar hondje Filou.

Maar Emilie heeft nooit afscheid kunnen nemen van SFI. Na al meerdere keren mee te gaan op Brugdagen is ze nu terug tot januari 2019 als stagiair van mevrouw Kuijte. Ze hoopt hier enorm veel bij te leren.

Glenn De Meuleneir

Glenn De MeuleneirGlenn De Meuleneir werd in het kleine Beervelde geboren, een gemeente die bekend staat om drie redenen: het feestpaleis, de tuindagen en de talloze naamafroepingen op de radio omdat het weer maar eens file is aan onze afrit.
Van jongs af wist hij al dat hij later in het onderwijs zou stappen. Eerst wou hij nog in het lager onderwijs staan, maar vanaf een jaar of twaalf koos hij resoluut voor een job in het secundair onderwijs. Op het middelbaar studeerde hij zelf wetenschappen-wiskunde. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat hij nu leerkracht wiskunde–natuurwetenschappen–biologie is.
De wereld is zijn biotoop. Glenn houdt enorm veel van reizen, zowel in eigen land als ver daarbuiten. Zo ging hij al eens naar het verre Mauritius, een eilandje net naast Madagaskar, om te kunnen wandelen met leeuwen en ook naar Mexico om er Maya-tempels te beklimmen. Maar zijn honger naar reizen is nog niet gestild. Op zijn bucketlist staan nog enkele andere droombestemmingen ongeduldig te wachten: Bali, Tanzania, Zuid-Afrika, …
In het Belgenland verandert zijn habitat naargelang het seizoen. In de zomer vind je hem vooral op de fiets, in de winter eerder in zijn keuken. Maar sinds september dit jaar is er nog een derde habitat bijgekomen … namelijk het Sint-Franciscusinstituut. Hij hoopt hier nog lang te blijven lesgeven.

Lucas De Volder

Lucas De VolderErgens halfweg maart 1996 zag Lucas De Volder het levenslicht. Als zoon van Bart, taalleerkracht op SFI, en Magda groeide Lucas op in een warm nest te Moerbeke-Waas. Lucas was een enthousiast, sociaal kereltje met een goed gevoel voor humor.
Toen Lucas amper 5 jaar oud was, startte hij met voetbal bij de lokale voetbalclub KFC Moerbeke. Meer dan 15 jaar later is dit nog steeds de plaats waar hij wekelijks plezier maakt met zijn ploegmaats.
Lucas liep school in de Sint-Franciscusbasisschool, de lagere school naast het SFI. Met de switch naar de middelbare school zocht Lucas het onderwijs dichter bij huis. Hij studeerde 6 jaar lang Latijn-Moderne Talen, een richting die hem perfect voorbereidde op zijn universitaire studies. Lucas volgde Criminologische Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij was en is geĂŻnteresseerd in het doen en laten van de (criminele) mens en leerde kritisch na te denken. In september van dit jaar werd dit ongelooflijk boeiende hoofdstuk afgesloten met een plechtige proclamatie en uitreiking van zijn diploma.
Dit betekent echter niet dat Lucas’ studentenperiode voorbij is. Dit jaar volgt hij de lerarenopleiding die hij combineert met een job als – jawel – leraar. Als een geschenk uit de hemel kreeg Lucas de kans om dit jaar in de 1ste graad godsdienst te geven. Een serieuze uitdaging en geen evidentie, klopt, maar bovenal een unieke kans waar Lucas zijn uiterste best voor wil doen. Hij hoopt als een moderne profeet zijn leerlingen te kunnen boeien en verrijken met nieuwe inzichten en uitdagende leerstof.

Lore Dhondt

Lore DhondtOp donderdag 27 april 1995 zag Lore Dhondt voor het eerst het levenslicht. Tot haar achttiende vond bijna haar hele wereld plaats in Maldegem. Ze ging er naar de kleuterschool, de basisschool en het middelbaar. Daar nam ze ook danslessen, leerde tennissen, speelde volleybal, ging naar de Gidsen (scouts) en volgde Woord. Ook de meeste van haar vrienden en familie woonden in Maldegem of de dichte omgeving.

Na het middelbaar trok ze, zoals vele van haar vrienden, naar Gent. Dat ze daar op kot ging, was al eerder duidelijk dan welke studies ze precies zou volgen. Lore is nu eenmaal geen ochtendmens. Ook al zei ze als klein meisje soms dat ze leerkracht wou worden, die beslissing nam ze vooral door aan haar ouders, vrienden en leerkrachten te vragen: “Wat zie jij mij later doen?” Het idee om nog economie en Engels te volgen (en vele andere vakken achterwege te laten) sprak haar wel aan. Bovendien waren haar beide oma’s vroeger leerkracht en werkte ook haar moeder op een school als secretariaatsmedewerkster. Het zat dus een beetje in de familie.

In haar laatste jaar als studente “Bachelor in het Secundair Onderwijs: economie en Engels” ging Lore op Erasmus naar Gävle, Zweden. Had je dit aan een achttienjarige of zelfs twintigjarige Lore verteld, dan zou ze je waarschijnlijk niet geloofd hebben. Haar vrienden en familie, die altijd op nummer Ă©Ă©n stonden, achterlaten voor vier maanden zou toen gewoon geen optie zijn geweest. Ze had vroeger dan ook nooit over studeren in het buitenland nagedacht, maar een paar dagen voor de deadline begon het ineens te kriebelen. Het bleek de beste beslissing van haar leven te zijn. Ze ontdekte niet alleen dat ze ver weg van haar vrienden en familie haar mannetje kon staan, maar sloot ook vriendschap met mensen uit verschillende landen. Zo ging een nieuwe wereld voor haar open.

Hoe leuk en interessant haar Erasmusavontuur ook was, het voelde een beetje als thuiskomen toen ze voor haar eerste interim op haar oude school mocht beginnen. Daarna kon ze aan de slag in het College-ten-Doorn in Eeklo, een veel grotere en even leuke school. Ook de twee weken dat ze lesgaf in het buitengewoon onderwijs op Spermalie in Brugge verliepen vlot. Ze werd overal goed ontvangen en ondersteund en dat was hier op het SFI in Melle niet anders. Met ups en downs en vol goede moed hoopt Lore nog lang en veel les te mogen geven!

Lidwine Roaen

Lidwine Roaen is een geboren en getogen Mellenaar. Zij was zelfs vanaf de eerste kleuterklas tot en met het zesde jaar humaniora leerling van SFI.
Nadien behaalde ze haar diploma maatschappelijk werk.
Lidwine heeft ondertussen een lange carrière achter de rug in het CLB en/of aanverwante diensten. Ze vervangt nu op SFI Hilde De Coensel die op 31 augustus met pensioen ging.
Lidwine is gehuwd en heeft drie volwassen kinderen.
Ze houdt van reizen, bloemschikken, gezellig samenzijn met vrienden, lezen …