De eerste schoolweek

Kriebels in de buik en slecht slapen, je raadt het al: de laatste vakantiedag is aangebroken … Op maandag 3 september hebben we weer heel wat nieuwe gezichten mogen verwelkomen op SFI: naast 164 eerstejaars (waarvoor we een extra klas 1A FLEX en een extra klas 1B creëerden) waren er 51 neveninstromers in de andere jaren.

De eerstejaars kregen deze eerste schoolweek een aangepast programma. De startdag draaide om het leren kennen van de klasgenoten, de klassenleraren en de school. Er waren spelactiviteiten, een quiz om het schoolreglement onder de knie te krijgen, een zoektocht met de iPad om alle lokalen te vinden enz. Tijdens de middag aten we samen spaghetti en babbelden we bij met de meters en peters: oudere leerlingen die zich engageren om de eerstejaars wat bij te staan bij hun schuchtere stappen in de nieuwe school. Op het einde van de dag kon iedereen vermoeid maar met een hoop verhalen en een eerste klasfoto naar huis, klaar om elkaar nu echt beter te leren kennen. En dat mocht al meteen de volgende twee dagen: de ICT-projectdagen en de bijhorende opdrachten stonden ook hier weer in het teken van elkaar beter leren kennen en ondertussen leren omgaan met een aantal nieuwe vaardigheden. Vanaf het vierde jaar werken onze leerlingen met een laptop, dus starten we vroeg genoeg met het aanbieden van de nodige tools. Leerlingen leerden omgaan met wachtwoorden, de digitale schoolagenda, extra oefenmateriaal op Knooppunt, klasafspraken, PowerPoint, boekenlijsten, het indienen van taken … via Google Classroom.

Gelukkig volgden na deze intensieve dagen de Brugdagen …

Lieke Kuijte, coördinator eerste graad