Brugdagen

Jaarlijks trekken onze eerstejaars begin september op kennismakingstweedaagse. Na jaren Zeeklassen zijn dat sinds drie jaar Brugdagen geworden.

162 nieuwsgierige leerlingen mochten we meenemen naar Brugge op onze kennismakingstweedaagse; helaas moesten we twee zieken thuislaten. Samen met een enthousiaste ploeg leraren en een aantal net afgestudeerde SFI’ers die als vrijwilliger meegingen, vertrokken we donderdagmorgen 6 september richting De Karmel. Dit chirodomein was in vroegere tijden een kasteel en een klooster, maar is nu een uitstekende locatie voor zo een grote groep SFI’ers: verschillende gebouwen met een heerlijke verse keuken (frietjes, jawel!), grote lokalen zodat elke klas haar plek heeft, toffe slaapkamers (met zelfs hoogslapers van drie verdiepingen), een afgesloten parktuin en verschillende uitdagende plekken die helaas niet allemaal bezocht mochten worden. Zo leek het ons veiliger deze grote groep niet met een vlot een van de vijvers te laten opgaan. Een paar groepen waagden samen met hun klassenleraar wel de klim naar de gezellige boomhut.
We trotseerden bij aankomst een paar kleine buien, maar dat weerhield ons er niet van om onze kennismakingsspelletjes buiten te spelen. En daarna werd het weer alleen maar beter! Er waren creatieve activiteiten, er was ruimte voor klasgesprekken, een groot bosspel, … Het doel was onze klasgroep te leren kennen, vertrouwensbanden voorzichtig op te bouwen en te leren waar we als school voor staan: respect en verdraagzaamheid. Heel wat van deze activiteiten droegen daartoe bij. Uiteraard kon een genietende activiteit niet ontbreken: een bezoekje aan een subtropisch zwemparadijs. Na de obligate zwemtest mochten alle leerlingen in het recreatieve bad waar ze genoten van al wat gleed en bubbels gaf.

We sloten de kennismakingstweedaagse af met een vrolijk slotmoment in Brugge, maar door de file en bijhorende vertraging staan we bij de ouders nog in het krijt. Zij misten het schoollied door de leerlingen en leraren: SFI geeft vleugels aan jouw talent, soms eens falen, maar altijd weer opstaan, ja opstaan en stralen …

We wensen jullie stralende jaren toe op onze school!

Lieke Kuijte, coördinator eerste graad

Op donderdag 6 en vrijdag 7 september gingen alle eerstejaarsleerlingen op tweedaagse naar Brugge. Tijdens de vele kennismakingsactiviteiten werd de basis gelegd van verschillende hechte vriendschappen …

Een woordraster over de Brugdagen

labyrinthus Brugge bus tillegembos kamer spelletjes pand junglespeed qrcodes zwembad handjes => brugklassen

Anaïs Taragola, 1LA

1/2

Gelezen in verslagjes van leerlingen uit 1LA:

De activiteiten waren superleuk. Deze tweedaagse zullen we niet gauw vergeten! (Lotta Scholaert)
De tweedaagse ging veel te snel voorbij, maar ik heb er wel een SFI-familie bij ;-). (Finn Magherman)
Ik vond de Brugdagen een leuke manier om het schooljaar te starten. (Tillo Comptdaer)
Een van de activiteiten was een klasmoment waarin we ons aan elkaar voorstelden. Zo leerden we elkaar kennen en maakten we ook vrienden en vriendinnen. (Victor Vindevogel)
Het was een fantastische tijd om de meisjes, jongens en de juf van onze klas te leren kennen. (Xander De Bruycker)
Ik vond de Brugdagen superleuk en maakte daar ook veel nieuwe vrienden. (Julie Vandenbussche)
Na het uitladen van onze koffers speelden we kennismakingsspelletjes waarbij veel plezier gemaakt en gelachen werd. (Esther Dobbelaere)
Door de Brugdagen hebben we nu een goede band in de klas. (Lena Van de Putte)

2/2

«
»