SFI steunt Zuid-Afrika

Elk jaar is er een uitwisseling met Midstream College, een school in Zuid-Afrika. We trekken met een dertigtal vijfdejaars van het Sint-Franciscusinstituut en het Sint-Pietersinstituut in de paasvakantie naar Zuid-Afrika. Deze uitwisseling heeft echter ook een sociale dimensie! Vooraf proberen we namelijk zoveel mogelijk geld in te zamelen om de kleuters in de sloppenwijken van Pretoria een betere toekomst te geven. Met dat geld hebben we al kleuterscholen helpen bouwen en inrichten, konden we een moestuin aanleggen, didactisch materiaal geven, de opleiding van kleuterjuffen mogelijk maken enz.

Op 15 en 16, 22 en 23 september, telkens in het weekend, en op woensdagnamiddag 19 september vind je ons op de jaarbeurs in Flanders Expo. We hebben een eigen standje aan de ingang waar we samen met Sint-Pieters Gent ons project in de sloppenwijken van Pretoria in Zuid-Afrika promoten. We tonen je wat we al hebben verwezenlijkt en verkopen gadgets om de kleuters daar te steunen en op weg te helpen naar een betere toekomst.
Kom je ook eens langs? Je hoeft zelfs geen toegangskaart te kopen: ga naar de website www.jaarbeurs.gent, klik op toegangskaarten en tik de promotiecode SP-SF in. Zo kun je zoveel gratis toegangskaarten krijgen als je nodig hebt.
Je aanwezigheid en steun betekenen heel wat voor ons!