Uitwisseling Namen

Benieuwd naar de ervaringen van onze leerlingen uit 3 aso van 23 tot 25 april in Namen? Het was een hele uitdaging. De deelnemers hebben mensen aan de andere kant van de taalgrens leren kennen. Sommigen hielden er een mooie vriendschap aan over. Het was fijn om te zien dat onze leerlingen zich zo inspanden om alles in het Frans te zeggen.
An Van Der Heyden, een trotse leerkracht Frans

Toen we aankwamen, werden we zeer goed ontvangen door de Waalse leerlingen. De eerste dag voelde de uitstap naar Namen nog wat onwennig aan, maar toen we bij hen thuis waren, ging alles redelijk vlot. Je voelde je echt welkom in het gezin. Daardoor vonden we het wel jammer dat we twee dagen later al afscheid moesten nemen van de nieuwe vrienden die we maakten.
Anouk 3LB, Joëlle 3LB, Fien 3LB en Elise 3LA


Het leukste aan het uitwisselingsproject vond ik de stad. Zo leer je je uitdrukken in “dagelijkse” situaties: iets gaan halen in de winkel of de weg vragen aan iemand. Je leerde zo ook de stad wat kennen. Met mijn correspondent heb ik veel kunnen praten en lachen. Het was een unieke en leerrijke ervaring om niet te vergeten.
Stijn 3LB


De uitstappen waren zeer goed georganiseerd. Het gastgezin was zeer leuk en vriendelijk. Ik kon ook goed opschieten met de Waalse leerlingen en het lukte me om me uit te drukken in het Frans. Ik vond dat ik ook zeer goed bij mijn correspondent paste.
Milan 3LA


Het was zeer leuk in Namen. We hebben allerlei toffe dingen gedaan samen met onze correspondenten. Het was fijn om in het gastgezin te verblijven, want het waren allemaal zeer gezellige mensen. Samen met mijn Waalse correspondent heb ik naar de voetbalwedstrijd Liverpool-Roma gekeken. Omdat hij geen tv had, hebben we het in het groot geprojecteerd op de muur. Precies alsof we in het stadion zaten!
Jonathan, 3LB


Het was leuk om naar Namen te gaan en er dingen bij te leren over deze mooie stad. Ook heb ik er zeer goed mijn Frans geoefend bij het lieve gastgezin. Als je er ooit eens naartoe gaat, raad ik je zeker aan om naar de top van de citadel te klimmen. Daar heb je een heel mooi uitzicht op Namen. Je kan er ook prachtige wandelingen maken. Kortom: een leuke en leerrijke ervaring!
Kobe, 3WeB