Nieuws van een oud-leerling

Af en toe vernemen we hoe goed onze oud-leerlingen het doen in hun verdere studies. Zo ook Thijs De Mulder, die na zijn studie bio-ingenieurswetenschappen nu zijn doctoraat in de toegepaste biologische wetenschappen aan de Universiteit Gent heeft behaald. Een oud-leerling op wie we terecht trots mogen zijn!

Thijs De Mulder, een oud-leerling van onze school, haalde de titel van doctor in de toegepaste biologische wetenschappen aan de Universiteit Gent. Thijs beëindigde in 2008 zijn opleiding wiskunde-wetenschappen op SFI. Hij studeerde vijf jaar bio-ingenieurswetenschappen aan de Universiteit Gent, waarvan een half jaar ook als Erasmusstudent aan de universiteit van Lund in Zweden. In 2013 beëindigde hij zijn masteropleiding en mocht Thijs zich ingenieur noemen. Hij begon dan met een doctoraatsbeurs aan onderzoek in het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) in Melle. Thijs deed onderzoek naar de bacteriën in de ingewanden van koeien en varkens. Bij koeien ging hij na welke factoren de soorten bacteriën beïnvloeden. Dit onderzoek is onder meer belangrijk voor het terugdringen van de uitstoot van het broeikasgas methaan door koeien. Bij varkens onderzocht hij in welke mate resistentie tegen antibiotica ontstaat in de ingewanden van de varkens. Thijs verdedigde met succes zijn doctoraat op dinsdag 27 maart 2018.