Frans toneel

Van 3 tot en met 5 mei namen zeven leerlingen van het vierde jaar deel aan het festival Artscène in het kader van het project Frans toneel. Op 16 en 17 mei waren er de schoolvoorstellingen. Maar … weet u hoe zo’n festival eruitziet? Hoe voelen de leerlingen zich net voor en na een voorstelling? We bezorgden de acteurs een schriftje waarin ze enkele anekdotes en ervaringen konden neerpennen. Hier volgt een kleine bloemlezing.

Donderdag 3 mei – 11.30 u. (na de rondleiding van de buitenlandse groepen in Gent door onze jongeren)
Tijdens de rondleiding verloren Lore, Laura en Laura de Franse en Russische groep. Gelukkig kwam iedereen veilig terug aan het Tinnenpottheater. De jongeren uit Lede hebben ons een handje geholpen bij het gidsen. Ze zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
Zaterdag 5 mei – 14.25 u. – 15.05 u. (net na onze voorstelling tijdens het festival)
We hebben onze opvoering gedaan. We hadden zéér veel stress, maar het is goed verlopen. Nadien hebben we veel positieve commentaar gekregen. Laura D. had gelukkig nog net genoeg stem om de opvoering door te komen.
Zaterdag 5 mei – 00.30 u. (einde van de fuif die het festival afsluit)
Tot ieders verbazing hebben we vrienden gemaakt tijdens het festival, al waren het vooral Nederlandstaligen en niet de jongeren uit het buitenland. We sluiten het festival af met een supergroep. Veel dank aan een superbegeleiding. Het was een supertijd! Kortom, we hebben ons geamuseerd.
Donderdag 17 mei – 12.45 u. (net voor de schoolvoorstelling voor de vierdes)
Gisteren was de voorstelling voor de ouders en vrienden. We hebben er allemaal van genoten en onze leerkrachten en directies waren zeer enthousiast. Nu volgt de laatste voorstelling voor de derdejaars. Het is nu écht wel de laatste keer dat we spelen. We vinden het bijzonder jammer. Het is een ervaring om nooit te vergeten.
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

«
»