Buitenlandse excursies

Eind april trokken de leerlingen van de derde graad naar jaarlijkse gewoonte op buitenlandse excursie. De 5e-jaars kozen Parijs of Barcelona, de 6e-jaars reisden naar Londen of Rome. En elke keer is zo’n citytrip een van de hoogtepunten van het schooljaar. Ben je nieuwsgierig naar hun ervaringen en naar de vele foto’s die ze genomen hebben?

Barcelona

De eerste dag mochten we ons meteen onderdompelen in de cultuur van Barcelona.
We waren aangenaam verrast dat we zo veel vrijheid kregen. Zo kon je zelf de stad ontdekken. Vooral de laatste dag zullen we niet snel vergeten. Toen gingen we met een hele groep op restaurant en daarna genoten we van onze laatste uren in Barcelona op Las Ramblas.

Adna Mesanovic en Nina Dewolf
1/8

Ikzelf heb heel hard genoten van de reis: mooi weer, toffe activiteiten, lekker eten zoals je ziet op de foto. Wat ook zeer leuk is aan de reis, is dat je de leerkrachten eens in een andere omgeving ziet en dat versterkt de band.

Berre Vlaeminck
2/8

De Barcelonareis was een van de tofste ervaringen voor ons dit schooljaar. We hebben de leerkrachten buiten school leren kennen, en geloof ons, ze waren geweldig! Camille was jarig op die dag en we hebben allemaal gezongen in het Spaans. De meningen over de paella waren verdeeld, maar ik, Camille, vond hem alleszins zeer lekker!

Meyrem Melda Kekeç en Camille Devos
3/8

Barcelona was een superleuke schoolreis omdat we veel vrijheid hadden en tijd kregen om zelf de stad te bezoeken.

Brieuc de Clippele en Djani Michielsen
4/8

Barcelona was een zeer leuke ervaring.
De stad heeft zoveel moois te bieden en is daardoor onvergetelijk.
Eerst was er natuurlijk een lange busrit met vrienden onder elkaar.
Maar eens aangekomen was het genieten van de prachtige stad en van elkaar.
Bedankt aan alle leerkrachten en begeleiders voor deze mooie reis!

Hanna Hofkens en Zara Van Labeke
5/8

We vonden de studiereis naar Barcelona heel leuk. Het was allemaal goed georganiseerd. Ook door het warme weer was de reis een voltreffer. We kunnen deze citytrip zeker aanbevelen. Ons gaat het bezoek aan het strand bijblijven door het warme weer en de koele zee.

Berre Vlaeminck en Michiel Van Gele
6/8

  • Een reis om nooit te vergeten met het beste gezelschap dat we ons konden wensen.
  • We hebben er veel mooie herinneringen aan overgehouden die we altijd zullen koesteren!

Sarah De Beukelaer-Dossche en Justine Van Veirdeghem
7/8

Het was een rustgevende reis en er zijn met je vrienden maakte het verblijf in Barcelona alleen maar beter.
Ik heb veel leerlingen en leerkrachten met wie ik nog geen band had leren kennen op persoonlijk vlak. Het was een fijne reis en ik heb er erg van genoten!

Zara Van Labeke, Nana Agyeiwaa Osei en Smahan Ali Liban
8/8

«
»

Londen

Ik ben blij met de keuze die ik gemaakt heb. Ik heb gekozen voor Londen en heb hier nog geen seconde spijt van gehad. Het was een zeer leuke en interessante studiereis.
We moesten zeer vroeg uit de veren. De bus vertrok om 5.30 uur richting Calais. Daar moesten we na twee douanecontroles overstappen op de ferry richting Dover. Dit was mijn eerste ervaring op een ferry, maar die viel wat tegen omdat ik er redelijk misselijk van werd.
Toen we uiteindelijk aankwamen in Dover, reed de autocar verder richting Londen. In Greenwich namen we een snelle rivierboot naar Tate Modern en we voeren onder de Tower Bridge het centrum binnen. Sommigen bezochten het museum voor moderne kunst, maar anderen verkenden Borough Market met de vele kraampjes en eetgelegenheden.
Die eerste dag hebben we een heel lange wandeling gemaakt. We passeerden langs de Thames het reuzenrad (The Londen Eye), de ingepakte Big Ben en kwamen langs vele andere bezienswaardigheden. Ik vond het zeer leuk om alles eens van dichtbij te zien.

Winkeltjes Camden TownRond 18 uur waren we vrij om iets te gaan eten en op verkenning te gaan nabij Leicester Square. Vervolgens verzamelden we en namen de metro naar ons hotel. Ibis Wembley was een goed hotel. Het ontbijt was verzorgd met een ruime keuze en de kamers waren zeer praktisch en proper. Sommige leerlingen verkozen om voor het slapen gaan nog wat in de bar te drinken.
De volgende dag zijn we met de metro eerst naar een paar musea gereden: het National History Museum en in de namiddag het British Museum. Maar veel leerlingen verkozen een alternatieve wijk, bekend als Camden Town. Hier kun je supertoffe winkeltjes bezoeken en vind je allerlei zaken die je bij ons niet hebt. Minder leuk waren de opdringerige verkopers die je letterlijk van de straat kwamen halen opdat je iets zou kopen in hun winkel. ’s Avonds kregen we weer vrijaf en werd het nog gezellig in ons hotel.

Boysband in Madame TussaudsDe laatste dag namen we opnieuw de metro met als bestemming Madame Tussauds. Dit wassenbeeldenmuseum wou ik al enkele jaren bezoeken, dus ik was blij dat ik nu de gelegenheid had. Hier vind je heel veel wassen beelden van beroemdheden. Wat ik zeer leuk vond, was dat er op het einde een 4D-show werd vertoond met het thema van The Avengers. Hierbij kreeg je wat waterdruppels op je huid gespoten en je voelde ook enkele stampen in je rug toen je met de 3D-bril in de zetels zat.

Swarovski winkel in Oxford Street
Om onze reis af te sluiten konden we proeven van een van de bekendste winkelstraten in Londen: Oxford Street. Wat mij zeker bijgebleven is van deze gigantische straat is de prachtige winkel van Swarovski. In feite waren alle winkels adembenemend, zeker als je ze vergelijkt met die in onze stad Gent.
Ik blik met een positief gevoel terug op mijn eindejaarsreis. Ik heb me heel goed vermaakt en ik zou de leerlingen van de komende jaren zeker aanraden om mee te gaan naar Londen.

Nina Van De Velde, 6OMC

Parijs

Rome

Met kleine oogjes maar een hoofd vol verwachtingen trok een grote groep zesde- en zevendejaars woensdagmorgen 25 april naar het vliegveld van Zaventem, met bestemming Rome. Een aantal uur later genoten we al van het warme zonnetje en de pittoreske pleintjes, en stonden we in bewondering voor de indrukwekkende schilderijen en standbeelden in het Pantheon en in de rest van het centrum van de stad. Leerlingen uit vorige jaren voorspelden dat we helemaal ondergedompeld zouden worden in de cultuur van de Romeinen én de Italianen en dit was niet gelogen! Een prachtige stad met een schat aan cultuurhistorische bezienswaardigheden verwelkomde ons gedurende vijf dagen. Het programma zat goed vol; van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond verkenden we de stad en genoten we van gezellig samenzijn. Het Forum Romanum, de Zuil van Trajanus, de Thermen, het Circus Maximus, het Colosseum, … Alles wat mijnheer De Witte ons in het eerste middelbaar met veel enthousiasme op foto had getoond, konden we nu in volle glorie en badend in zonneschijn aanschouwen. Mijn kennis werd aangevuld en zelfs op de proef gesteld! ’s Avonds zochten we de beste en gezelligste restaurantjes en ijssalons uit en maakten we wandelingen doorheen een stad die als het ware 24/24 bruiste van leven. De pasta was overheerlijk, maar frietjes bakken kunnen de Belgen toch nog altijd beter :).
De Romereis was dus zeker de kers op de taart van zes jaar Latijn. Ik heb er dan ook met volle teugen van genoten!

Gitte Declercq, 6LWi