Projectweek 1B + 2BVL

Van 22 tot 28 maart organiseerden we voor de leerlingen van 1B en 2BVL een verkeersweek. We namen de voor- en nadelen van verschillende vervoersmiddelen onder de loep door een ‘race’ naar het Sint-Pietersstation. Ter plaatse bestudeerden we de maquette van het vernieuwde station, namen we een interview af bij enkele reizigers en maakten we een educatieve wandeling.
We testten ook onze fietsvaardigheden en ontwierpen een houten trein met kleurrijke wagons.

We zijn op dinsdag 27 maart naar Studio M geweest. Er was daar een project rond veilig fietsen.

In het begin was het nog leuk, maar in de namiddag, tijdens het terugwandelen, niet meer door de regen.

In de namiddag hebben we in de les Techniek/ PO verder gewerkt aan de treinwagonnetjes. Die werden uit hout en ijslollystokjes gemaakt.

We zijn deze week ook naar het Sint-Pietersstation geweest om erover te leren. Het was interessant. We hebben ook mensen mogen interviewen.

Ali en Angelo uit 2BVL

1/3

Ik vertel over donderdag 22 maart. Dan zijn we naar het Sint-Pietersstation geweest. We moesten daar met verschillende vervoersmiddelen geraken. De vervoersmiddelen waren trein, tram, fiets en auto. De eerste die er was, was de auto. Die deed er 15 minuten over. Dan hebben we het station verkend en hebben we opdrachten uitgevoerd. Dat vond ik supertof!

Spijtig van de regen, maar wij maakten het goed!

Charlotte uit 1B

2/3

De examenperiode van 1B is altijd leuk.

Op vrijdagnamiddag en maandagvoormiddag hebben we creamoment gehad.

Eerst hebben we een treinwagonnetje gemaakt. Er zijn verschillende wagonnetjes gemaakt: een popcornwagentje, schapenwagentje, varkenswagentje, strandcabine en nog veel meer!

Iedereen had zijn eigen inspiratie voor zijn wagonnetje. Ikzelf vond het leuk om dit wagonnetje te maken. Er zijn heel mooie resultaten!

Kiana uit 1B

3/3

«
»