Warmste week

SFI heeft een warm hart voor iedereen. Met deze boodschap zijn we naar onze leerlingen van de tweede graad bso getrokken en we hebben een heuse ‘neuzekesactie’ op touw gezet. Kers op de taart was het bezoek aan het event Music For Life op domein Puyenbroeck in Wachtebeke tijdens de week voor Kerstmis.

Dit jaar hebben we het over een andere boeg gegooid. We verlieten het stramien van de vakken en er werd de hele week projectmatig gewerkt. Het centrale thema was wereldburgerschap. De leerlingen werkten rond mensenrechten, bekeken een film en hielden een nabespreking, … Door de leerlingen allerlei activiteiten aan te bieden, probeerden we hun vaardigheden te oefenen en sloegen we twee vliegen in één klap. De kers op de taart was de verkoop van cuberdons t.v.v. ‘Vluchtelingenwerk Vlaanderen’ in het kader van de ‘Warmste week’. De ‘neuzekes’ werden netjes verpakt en voorzien van een sticker. De leerlingen gingen de boer op in de Melse straten. Het verkoopgesprek werd onmiddellijk ingeoefend. In totaal bracht de verkoop 350 euro op. Samen met de leerlingen en de leerkrachten trokken we naar het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke om de sfeer te gaan opsnuiven. Het was alvast een mooie aanzet naar volgend jaar!

Dominique Maes, leerkracht en coördinator 2de graad

2017-12-18 Warmste Week - Actie Vluchtelingenwerk Vlaanderen 3 en 4OR