Nieuwe gezichten maart 2018

In de loop van het schooljaar mogen we vaak nieuwe collega’s verwelkomen. Sarah Vermeir is sedert vorig jaar op onze school, maar heeft nu een nieuwe functie. Evelien Ponnet en Veerle Keppens hebben al enkele maanden een interimopdracht en zijn ondertussen vertrouwde gezichten geworden. We stellen ze graag even voor …

Veerle Keppens

Veerle Keppens werd op 7 mei 1979 net niet in de auto geboren. Ze groeide op met haar ouders en broer in Buggenhout. Haar schoolleven spreidde zich over Den Briel, Baasrode, Gijzegem, Mechelen en Gent. In deze laatste stad sleet ze vol overgave zes levensjaren.
Na haar studies bedrijfsmanagement ging ze vier maanden vrijwillig werken bij het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen. Ondertussen werkte ze als afwasser, kamermeisje en kabouter. Een job als databeheerder bij Metzeler te Gent resulteerde in een 10-jarige carrière als logistiek manager en productie- en kwaliteitsassistent bij hetzelfde bedrijf, dat intussen de naam Cooper Standard droeg. Door haar sociale vaardigheden vond ze daar eveneens haar huidige partner in het ‘koffiekot’. Ze volgde hem naar het platteland te Erpe. Ze kregen samen dochter Alix en zoon Colin. Door de collectieve sluiting van het bedrijf in 2013 kreeg Veerle de kans om haar droom te volgen: ze schoolde zich om tot leerkracht! Nu vervangt ze mevrouw Braeckman voor Retail, Office en stagebegeleiding in 5OR/OL en 6OR/OL, wat ze heel fijn vindt!

Evelien Ponnet

Op een koude winteravond in februari 1994 zag Evelien Ponnet voor het eerst het licht in het UZ in Gent. Haar jeugd spendeerde ze in het Oost-Vlaamse Herzele. In haar kinderjaren werd snel duidelijk dat zij talent had voor talen, want ze werd toen al door haar familie gevreesd als ‘grammar-nazi’. Op het Sint-Paulusinstituut in Herzele studeerde Evelien in 2012 af in de afdeling economie-moderne talen. Een studierichting kiezen in het hoger onderwijs viel niet echt mee, en Evelien twijfelde lang tussen een master taal- en letterkunde en een bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs. Omdat ze maar moeilijk keuzes kan maken, besloot ze dan maar beide richtingen te studeren. Eerst de lerarenopleiding aan de Arteveldehogeschool in Gent, daarna een masteropleiding aan de Vrije Universiteit Brussel. Door die twee verschillende studentensteden kwam Evelien vaak in contact met medestudenten uit andere delen van het land. Hierdoor werd haar interesse voor dialectologie aangewakkerd. Voor haar masterthesis onderzocht ze het dialectverlies in haar eigen dorp, Herzele. Ze studeerde af in 2017 en dan begon de zoektocht naar werk. In september startte Evelien op Mariagaard in Wetteren. Na enkele maanden ervaring opdoen, werd ze aangenomen op het Sint-Franciscusinstituut. Je zag haar al in het zesde middelbaar, waar zij mijnheer De Volder verving. Op dit moment vervangt zij mevrouw Gevaert in het eerste, tweede en vierde middelbaar. Ze hoopt hier nog lang te blijven lesgeven.

Sarah Vermeir

In het verre boerengat Wait-à-bit, beter bekend als Wachtebeke, groeide in de jaren 90 de jonge, energieke Sarah Vermeir op. Spelend in een rustige deelgemeente ontdekte ze wat haar echt boeide: mensen. Omringd door vele vriendinnen voelde ze zich het best. Zodra ze 14 werd, was het tijd om andere horizonten op te zoeken. Sarah was klaar voor de grote stad en trok naar haar geboortestad Gent, waar ze tot op heden nog steeds haar verblijfplaats heeft. Verliefd op de stad met de drie torens koos ze ervoor om er te studeren. Sociaal werk sloot het best aan bij haar drie karaktereigenschappen: spontaneïteit, zin voor initiatief en een groot inlevingsvermogen. Tijdens een laatstejaarsstage kwam ze in contact met buitengewone leerlingen. Mensen die bij haar snel een gevoelige snaar raakten. Ze intrigeerden haar zo hard dat ze besloot om de overstap naar het onderwijs te maken. Een lerarenopleiding buitengewoon onderwijs was dan ook op haar lijf geschreven. Vele stages later kwam ze terecht in het ondersteuningsnetwerk DiverGent. Ondersteuner werd haar nieuwe naam. Een job met boeiende uitdagingen, die nooit gaan vervelen.