Vlaamse uitruil

De uitwisseling met de Zuid-Afrikaanse leerders was een fantastische ervaring. Bij hun bezoek aan België hebben we ons uiterste best gedaan om hen alle mooie plekjes van ons land te laten zien. We hebben samen onvergetelijke momenten beleefd en vriendschappen gemaakt voor het leven. Dit is een uitspraak van Marieke Fontaine 6WEWI

Nege en twintig Belgiese leerders en vier onderwysers van Sint Pieters en Sint Fransiscus Instituut in Gent, is op Saterdag 1 April soos langverlore vriende deur ’n groep entoesiastiese Midstream College leerders op die OR Tambo Internasionale lughawe verwelkom. Die Belgiese gaste is met Suid-Afrikaanse hartlikheid tydens die verwelkomingsfunksie ontvang en het sommer vinnig tuis gevoel by die onderskeie gasgesinne, waar hulle die volgende twee weke sou tuisgaan as deel van die Vlaamse Uitruilprogram.

Die Belgiese groep het Kaapstad in die eerste week besoek en die Moederstad se wonderskoon ervaar. Hulle het ook in hierdie tyd die meeste besienswaardighede in Pretoria en Soweto besoek. Die uitreikprojek na Mamelodi was ’n ongelooflike hoogtepunt, waartydens die Belgiese leerlinge werklik ’n verskil kon maak deur ’n kleuterskool op te rig met fondse wat hulle ingesamel het. Die leerders is ook tydens ’n wegnaweek deur die gasgesinne bederf en kon tydens die geleentheid die natuur, wat eie aan Suid-Afrika is, geniet. Voor almal hul oë kon uitvee,was dit tyd vir die gaste om te vertrek. Die wete dat die leerders en leerkragte mekaar weer oor vyf maande in België sou sien, het egter nie die afskeid makliker gemaak nie.

I am not the same having seen the moon shine on the other side of the world.

Mary Anne Radmacher

For almost a year we have all waited, dreamt and had sleepless nights about the second leg of the exchange programme. We couldn’t wait to see our Belgian friends. Excitement filled the air on Saturday, 30 September as our group gathered at the OR Tambo International Airport. Seeing everybody with their bags packed, weighed and wrapped was a reality check that the European leg of the Belgian exchange was about to begin.

We explored the country and visited Oostende, Brussels and Ghent during the first week of our visit. The learners even spent a morning at school with the Belgians and attended some academic classes, including French, Chemistry, Mathematics and History. The visit to Amsterdam was a highlight for many learners. We visited the Rijksmuseum and the Anne Frank House, which had a lasting effect on most of the learners. On the weekend everyone went away with their host families to experience the Belgian way of going on vacation.

And then there was Paris… Disneyland Paris stole our learners’ hearts! For an entire day they could forget about any teenage problems and enjoy every minute of the day, from the exhilarating rides to the breathtaking fireworks at the end of the day. In Paris we visited well-known attractions like the Eiffel Tower, the Notre Dame, the Sacré-Coeur and Montmartre, we even strolled down the famous Champs-Élysées. The hospitality of the Belgian families was unforgettable – not to mention the chocolates and waffles! New friendships and lifetime bonds were formed, which made saying goodbye to our Belgian families so much harder. This experience was definitely one of the best we have ever had and we will cherish the memories for ever. A huge thank you to our teachers and most definitely to the Belgian teachers!

Michelle Clark Midstream College Zuid-Afrika

Zuid-Afrikaanse uitwisseling

“Die lewe se grootste geluk is doe vriende wat ons padlangs maak”. De Zuid-Afrikaanse uitwisseling was een van de mooiste momenten uit mijn leven, de vrienden die ik eraan overgehouden heb, zijn voor het leven.

Pauline Allaert 6LMT

Duisende herinneringe

Die twee weke wat ons Suid-Afrikaanse groep in België spandeer het, was ongelooflik! Om na so ’n wonderlike land aan die ander kant van die wêreld toe te toer, het ons oë oopgemaak en ons soveel nuwe dinge geleer en laat ervaar. Die outydse geboue, stadslewe (met fietse orals) en fantastiese kos sal niemand van ons ooit vergeet nie en nog vir lank oor droom! Ons het vriende gemaak met wie ons vir ewig ’n hegte band sal hê en duisende herinneringe deel. Almal in België, asook die twee skole SFI en SPI was so gasvry en het ons dadelik laat welkom voel. Ons was bevoorreg om in die goeie hande oorgelaat te word van gasgesinne wat ons mateloos bederf het en moeite gedoen het om die straatjies en draaitjies van België aan ons bekend te stel. Ieder en elk van ons kan sê dat ons deel is van ’n tweede, liefdevolle familie in Gent. Ons kan nooit almal genoeg dankie sê vir die fantastiese twee weke wat ons in België spandeer het nie!

Corine Wildenboer Midstream College Zuid-Afrika

Friends become family

How do I put Belgium into words? My experience of Belgium was out of this world. I experienced a culture like none other. We did so many things that I would need a book to tell you about all the fun things we did and all the memories we made, but if I could narrow it down to one factor it would be the people I shared my experience of Belgium with. Without the exchange students and my family, Belgium would not be the same. The Belgians made the exchange unforgettable for me and to be honest there would be no Belgium without the Belgian students. Your country is beautiful and I would come back tomorrow if I could, especially to see my family and friends again. I really do miss them and everything about Belgium. That by itself sums up how much I enjoyed the experience.

Caskin White Midstream College Zuid-Afrika

«
»