Uitstap Brugge

Op dinsdag 17 oktober gingen de leerlingen van 4 aso naar Brugge. Ze bezochten de tentoonstelling rond Leonardo da Vinci als wetenschapper in het Oud Sint-Jan. De namiddag werd opgevuld met een historische zoektocht. Een verslag van Emeline Tahon en Bram Bockstaele (4WEA).

Op dinsdag 17 oktober vertrokken we ’s morgens met de trein naar Brugge. Daar hadden we een excursie voor het vak geschiedenis. Eenmaal in Brugge aangekomen werden we uitgebreid geïnformeerd over de geschiedenis van Brugge en werden enkele afspraken besproken voor de hele dag. Daarna gingen we naar de tentoonstelling over da Vinci. Op de tentoonstelling kon je veel prototypes van uitvindingen zien die gebaseerd waren op originele tekeningen van de kunstenaar. Er werden ook boeken tentoongesteld. Ze waren uitzonderlijk geschreven: in het Latijn en in spiegelbeeld! Natuurlijk zou de tentoonstelling niet compleet zijn als er geen schilderijen aan bod kwamen. Deze sierden dan ook de muren, naast enkele tekeningen. Na het museumbezoek bleven we in dezelfde sfeer en gingen we naar het prachtige historische Brugge waar we in kleine groepjes konden genieten, maar nu van de Brugse cultuur en geschiedenis! Om onszelf wegwijs te maken in Brugge kregen we een bundeltje met routebeschrijvingen en een kaart met nummertjes die correspondeerden met onze invulbundel. Tegen half vier spraken we af in de schaduw van het beeld ‘Albert I’. Onze zoektocht in Brugge zat er op… We stapten allemaal in de trein en zo eindigde onze dag op hetzelfde uur als een gewone schooldag.

Emeline Tahon en Bram Bockstaele (4WEA)