Sportdag 2017

De sportdag voor het 1e tot en met het 7e jaar was een mooie mix van traditionele en avontuurlijke activiteiten, van voor de hand liggende en wat extremere vormen van sportbeoefening, van individuele en teamgebonden uitdagingen. Benieuwd naar de ervaringen van de leerlingen? Voor Helena Colpaert uit 5OMC zorgden de verschillende activiteiten alvast voor een geslaagde sportdag.

Vrijdag 22 september was het sportdag en voor de vijfdejaars betekende dat vroeg opstaan. We werden om half 8 aan het G-blok verwacht en vertrokken 20 minuutjes later naar de bussen. Na een rit van ongeveer anderhalf uur kwamen we aan in het West-Vlaamse Westouter.

Eenmaal ter plaatse werden we opgedeeld in groepen en vertrokken we naar onze eerste activiteit. Onze groep begon met teambuilding, waarbij we in twee teams werden gesplitst en het tegen elkaar moesten opnemen. Hoewel sommige leerlingen zich hebben bezeerd, denk ik toch dat de meeste zich geamuseerd hebben. De overwinning was uiteindelijk voor de groep waartoe ik behoorde.

De tweede activiteit was vlottenbouw, maar eigenlijk hebben we niet veel gebouwd aangezien de vorige groep dat al had gedaan. Niet dat iemand dat heel erg vond, want we mochten meteen het meer in. Toen ik vroeg wat de temperatuur van het water was, zei onze begeleider droog: ’18 graden.’ Hoewel onze voeten gevoelloos waren, bleven de meeste deelnemers zo goed als droog. Na goede communicatie en veel teamwork wonnen we weer van het andere team. Persoonlijk vond ik dit de leukste activiteit.

Vlottenbouw 5de jaars

High rope stond als derde uitdaging op het programma. Nadat onze begeleider had uitgelegd hoe de klimuitrusting werkte en iedereen had gecheckt, mochten we eraan beginnen. Veel leerlingen hadden hoogtevrees, maar eigenlijk viel de hoogte best mee.

Na de middag gingen we nog boogschieten en mountainbiken. Boogschieten vindt iedereen wel cool aangezien je dat niet elke dag kan doen. Tot mijn verrassing was ik er veel minder slecht in dan ik dacht en niemand raakte gewond.

Boogschieten 5e jaars

Mountainbike was een sport waarvoor we wat bevreesd waren, maar het uitzicht maakte de blauwe plekken en enkele valpartijen goed. Voor Eigen Kweek-fans was er nog een extraatje: we fietsten voorbij het hoofdgebouw van het vervallen vakantiedomein Kosmos, waar enkele scènes werden opgenomen.

Met het mooie weer en toffe activiteiten was het echt een perfecte sportdag.

A little adventure never killed anybody!

Overzicht en foto’s activiteiten sportdag