De eerste schooldag

Kriebels in de buik en slecht slapen, je raadt het al: de laatste vakantiedag is aangebroken … Op 1 september hebben we weer veel nieuwe gezichten mogen verwelkomen op SFI: naast 142 eerstejaars waren er 35 neveninstromers in de andere jaren.

De eerstejaars kregen een aangepast dagprogramma waarbij alles draaide om het leren kennen van de klasgenoten, de klassenleraren en de school. Er waren spelactiviteiten, een quiz om het schoolreglement onder de knie te krijgen, een zoektocht met de iPad om alle lokalen te vinden enz. Tijdens de middagpauze aten we samen spaghetti en babbelden we bij met de meters en peters: oudere leerlingen die zich engageren om de eerstejaars wat bij te staan bij hun schuchtere stappen in de nieuwe school. Op het einde van de dag kon iedereen vermoeid maar met een hoop verhalen en een eerste klasfoto naar huis, klaar om elkaar nu echt beter te leren kennen.