Brugdagen 2017

Jaarlijks trekken onze eerstejaars begin september op kennismakingstweedaagse. Na jaren Zeeklassen zijn dat sinds twee jaar Brugdagen geworden. Dit jaar helaas voor het eerst met minder mooi weer, maar dat lieten ze niet aan hun hart komen daar in Brugge!

142 nieuwsgierige leerlingen mochten we meenemen naar Brugge op onze kennismakingstweedaagse. Samen met een enthousiaste ploeg leraren en een aantal net afgestudeerde SFI’ers die als vrijwilliger meegingen, vertrokken we donderdagmorgen 7 september richting De Karmel. Dit chirodomein was in vroegere tijden een kasteel en een klooster, maar is nu een uitstekende locatie voor een grote groep SFI’ers: verschillende gebouwen met een heerlijke verse keuken, grote lokalen zodat elke klas zijn plek heeft, toffe slaapkamers (met zelfs hoogslapers van drie verdiepingen), een zeer grote afgesloten tuin en verschillende uitdagende plekken die helaas niet alle bezocht mochten worden. Zo was het weer te slecht om een klim in de boomhut toe te staan en hadden we ook niet graag dat ze met een vlot een van de vijvers opgingen.

Dag één lukte het nog om buiten onze kennismakingsspelletjes te spelen, maar op dag twee hebben we het programma moeten omgooien en amuseerden we ons binnen met spelletjes en creatieve activiteiten en hielden we klasgesprekken in plaats van het grote bosspel te spelen. We moeten dus nog eens terugkeren, denk ik 😉

Spel tijdens brugdagen

Het doel was onze klasgroep te leren kennen, vertrouwensbanden voorzichtig op te bouwen en te leren waar we als school voor staan: respect en verdraagzaamheid. Heel wat activiteiten droegen daaraan bij. Natuurlijk kon een genietende activiteit niet ontbreken: een bezoekje aan een waar zwemparadijs. Na de obligate zwemtest mochten alle leerlingen in het recreatieve bad waar ze genoten van al wat gleed en bubbels gaf.

We sloten de kennismakingstweedaagse af met een slotmoment waarbij alle leerlingen en leraren samen het schoollied zongen: SFI geeft vleugels aan jouw talent, soms eens falen, maar altijd weer opstaan, ja opstaan en stralen …

We wensen jullie stralende jaren toe op school!

Lieke Kuijte, coördinator eerste graad

20170907-08 Brugdagen 1e jaars