Ondernemers voor de klas

Voor het project ‘Ondernemers voor de klas’ kregen onze twee mini-ondernemingen het bezoek van Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur van Proximus. Het werd een zeer boeiend en interessant klasgesprek over de verschillende facetten van het ondernemerschap. De leerlingen van 7BS waren vol lof over dit initiatief.

‘Ondernemers voor de Klas’ is een organisatie van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo), die ook de mini-ondernemingen Creativ en Bio-Logisch op onze school projectmatig coördineert.

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht hebben heel wat leerlingen van 7 Business Support vragen. Wat verwachten bedrijven van afgestudeerden? Welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan een ervaren en deskundige ondernemer zelf te stellen!

Op maandag 30 januari hadden de mini-ondernemers van Creativ en Bio-Logisch de opportuniteit om in dialoog te gaan met Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur van Proximus.

Tijdens het gastcollege sprak Stefaan De Clerck met de leerlingen over het belang van ondernemerschap en over het functioneren van en het werken in een bedrijf. Zijn betrachting was om de mini-ondernemers een realistisch beeld te geven van wat ondernemen vandaag precies betekent en om ze vooral goesting te doen krijgen ondernemend te zijn.

20170130 Ondernemer in de klas: Stefan De Clerck - 7BS/LOG

Het enthousiasme bij de leerlingen van 7BS was alomtegenwoordig. De leerlingen vonden de uiteenzetting en de interactie met de ‘ondernemer voor de klas’ zeer inspirerend en motiverend voor hun toekomstige professionele activiteiten.
Maar eerst … toch nog wat ervaring opdoen in hun eigen mini-ondernemingen Creativ en Bio-Logisch op school!

De ondernemingsactiviteiten van Creativ en Bio-Logisch zijn te volgen via:

Creativ
Bio-Logisch


Hun leercoaches
Christophe De Greve
Camille Huysman