Nieuwe gezichten

In de loop van het schooljaar mogen we vaak nieuwe collega’s verwelkomen. Sommige hebben een opdracht van korte duur, andere geven een trimester of langer les op onze school. Zo ook Eef Verbeke en Silke Gyssels, die hier in januari gestart zijn en blijven tot het einde van het schooljaar. We stellen ze graag even voor …

Silke Gyssels

Silke Gyssels
Op 24 november 1990 werd Silke Gyssels geboren. Al van het prille begin kwam ze in aanraking met het onderwijs: haar vader is namelijk leraar in het basisonderwijs. Lezen en schrijven heeft ze dus van hem geleerd.

In het middelbaar heeft ze zowat alles geprobeerd: van Latijn naar wetenschappen en dan naar moderne talen en wiskunde. Het was echter al snel duidelijk dat Duits haar lievelingsvak was en dat ze niets liever wou dan in de voetsporen treden van haar leerkrachten Duits. Nadat ze haar diploma van vertaler Nederlands, Duits en Spaans in handen had, volgde ze dan ook een lerarenopleiding.

Vorig jaar mocht ze eindelijk aan de slag als leerkracht Duits en Nederlands in het Sint-Pietersinstituut in Gent. Ook dit jaar begon ze daar opnieuw, maar omdat er niet voldoende uren waren voor een voltijdse betrekking, kreeg ze eind januari de kans om ook hier in het SFI Duits te geven.

Naast een talenliefhebber is Silke ook een echte dierenvriend. Bovendien is ze best wel sportief. Ze neemt dagelijks de fiets naar school, gaat een aantal keer per week joggen en speelt wekelijks minivoetbal met enkele vriendinnen.

Haar grootste wens? De hele wereld zien. Thuis heeft ze dan ook een scratch map hangen, waar ze jaarlijks toch minstens één land (maar liefst meer) af wil krassen. Het volgende land: Zuid-Afrika!

Eef Verbeke

Eef Verbeke
Eind januari kwam Eef Verbeke ons lerarenteam vervoegen. Zij komt uit het verre Ursel, een gemeente die meer koeien telt dan inwoners. Op het College O.-L.-V.-ten-Doorn in Eeklo volgde ze de richting wiskunde-wetenschappen (8 uur). Daarna studeerde ze bio-ingenieurswetenschappen aan de UGent. De overstap van een boerengat naar het ‘boerenkot’, zoals ze de faculteit ook noemen, was dan ook niet zo ver gezocht. Na haar studies ging ze onmiddellijk aan de slag in het onderwijs. In haar korte carrière was ze al leerkracht wiskunde, natuurwetenschappen, chemie en fysica. Hier op het Sint-Franciscusinstituut spitst ze zich met plezier toe op chemie.

Eef is haar officiële naam en geen afkorting van Eva, zoals de meeste mensen denken. Veel mensen noemen haar echter Eefje, de familie zegt dan weer Eefke en enkelen warhoofden houden het op Fee.

Eef houdt graag van afwisseling en heeft al een aantal hobby’s uitgeprobeerd. Zo speelt ze al 14 jaar piano en heeft ze een bruine band in karate. Verder snowboardt, windsurft, golfsurft en – sinds kort – waterskiet ze ook graag. Als ze tijd vindt, stopt ze haar neus met plezier in detective- en fantasieverhalen. Agatha Christie en Jane Austin zijn enkelen van haar favorieten. Haar grote droom is ooit eens op verkenning te gaan in Australië en Nieuw-Zeeland …