Nederlands toneel

Op vrijdag en zaterdag 12 en 13 mei neemt het Nederlands toneel je mee naar De Anderen. Een uniek toneel-, muziek- en dansspektakel dat je niet mag missen!

De Anderen vertelt het verhaal van een gezin dat in een oude zolderkamer lijkt te wonen. Ze willen er graag weg, maar ze hebben de juiste uitgang nog niet gevonden. De kinderen zijn in eerste instantie verbaasd dat hun ouders er niet zijn. Wanneer hun moeder eindelijk verschijnt, lijkt de rust wat teruggekeerd. Ze houdt ze bezig met verhaaltjes en spelletjes. Maar wanneer hun vader op de proppen komt, wordt de rust opnieuw verstoord en is niets nog wat het lijkt.

Voor het derde jaar op rij zorgen de leerlingen en leerkrachten van SFI voor een meeslepende voorstelling. Dit jaar ligt de nadruk echter zeer uitdrukkelijk op de muziek. Heel wat spelers durven het aan om live te zingen op een podium. Heel gewaagd!

De leerlingen vroegen – na de vorige twee komische producties – om een ander laatje in de emoties te ontdekken. Het stuk is uiteraard niet alleen maar kommer en kwel, maar een zakdoekje bij de hand hebben lijkt ons geen overbodige luxe. De speelstijl is beeldender en uitdagender, maar een plezier om naar te kijken.

Ook de danseressen van SFI zetten weer hun beste beentje voor. En aangezien het ondertussen traditie is, zal je ook enkele leerkrachten onder het dansende volkje herkennen. Nu al een grote dankjewel aan Yentl Bekaert (7BS) om de dans fantastisch te begeleiden.

Ook de ploeg van het decor staat – al zijn ze wat minder aanwezig op het podium dit jaar – weer garant voor een mooie achtergrond en het ontwerpen van flyers, affiches en ander promomateriaal.

Op vrijdag 12 mei begint de voorstelling om 20 uur en je kunt dit combineren met een lekkere spaghetti voor de voorstelling. Op zaterdag 13 mei start de voorstelling om 19.30 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via het schoolsecretariaat.

De Anderen verwachten jou!

Poster toneel De Anderen