Leerlingen in het buitenland – Belgrado

Wat zijn we trots! Albane De Backer (1MA) mocht deelnemen aan een buitenlandse wedstrijd kunstschaatsen.

Een droom die werkelijkheid wordt

Afgelopen weekend heb ik voor de eerste keer deelgenomen aan een buitenlandse wedstrijd kunstschaatsen. Op uitnodiging van de KBKF en dankzij de goedkeuring van de directie van SFI kon ik naar Belgrado gaan voor Skate Helena 2017. Belgrado is de hoofdstad van Servië.

Afscheid in vertrekhal Zaventem

We zijn in Belgrado aangekomen op woensdag 18 januari 2017. Het was daar berekoud, gemiddeld -10°C.

Donderdag was het voor mij dan zover. De wekker om 5.15 u., om 6.00 u. mij aanmelden bij de organisatie en om 7.00 u. moest ik als eerste op de ijsbaan. Ik heb megagoed geschaatst. Ik verbeterde mijn persoonlijke puntenrecord. Ik was wel onder de indruk. Niet alleen van mijn prestatie en die van de andere schaatsers, maar ook omdat er een livevideostream was. Iedereen van mijn familie in België keek dus mee.

Ik ben uiteindelijk 10de geworden van de 17 deelnemers. Deze wedstrijd heeft me enorm gemotiveerd. Hopelijk is ze de eerste in een lange rij!

Tussen de wedstrijden door hebben we ook grote wandelingen gemaakt om toch iets op te snuiven van Belgrado.

Servisch parlement

Servisch parlement

Standbeeld Nicola Tesla

Nicola Tesla, uitvinder van de wisselstroomgenerator

Ik had ook schoolwerk, wiskunde en Nederlands, meegenomen. Ik heb de lessen ingehaald op mijn hotelkamer. Dit was ideaal om verplicht lichamelijk te rusten
Indien jullie mij aan het werk willen zien: