Leerlingen SFI Melle ‘proeven van de wereld’ tijdens projectdag

Op vrijdag 24 februari 2017 staat in het Sint-Franciscusinstituut te Melle alles in het teken van de projectdag ‘Proeven van de wereld’. Diversiteit en de vele recente gebeurtenissen in de actualiteit rond dit thema staan hierbij centraal.

De hele dag door kunnen de leerlingen van het eerste tot en met het zevende middelbaar deelnemen aan allerhande workshops, gaande van dans en muziek tot koken. Heel wat leerkrachten staken hiervoor de handen uit de mouwen en zullen dit met veel enthousiasme brengen.

Er staan ook verscheidene spelen op het programma, grotendeels verzorgd door externe organisaties zoals Vredeseilanden, Oxfam en School zonder Racisme.

Daarnaast gaan er een toneelvoorstelling en een tentoonstelling door op verplaatsing.

Heel pakkend zullen de getuigenissen zijn van een aantal sprekers, waaronder Laura Passoni, de Waalse die, samen met haar 4-jarig zoontje, haar echtgenoot naar Syrië volgde en daar 9 maanden onder het juk van IS leefde.

De leerlingen krijgen ook de kans om deel te nemen aan een briefschrijfactie en om een ‘charter tegen racisme’ te ondertekenen.

Als apotheose kunnen de leerlingen van de 3e graad een debat over de vluchtelingencrisis bijwonen. In dit debat zetelen Ahmed Azzouz, Jean-Marie Dedecker, Bert Gabriëls, Rik Vereecken en Pieter Wieërs. Het wordt geleid door VRT-journaliste Phara de Aguirre. Hierbij zal de nadruk gelegd worden op de problematiek van de honderdduizenden vluchtelingen die de voorbije jaren Europa binnenkwamen en hier een nieuw leven willen beginnen. De leerlingen die dit wensen, kunnen hier ook al hun vragen kwijt over dit controversiële thema.

Niemand minder dan minister van Ontwikkelingssamenwerking, Alexander De Croo, zal het woord nemen tijdens het slotmoment.

Volg de Facebookpagina van het project ‘Proeven van de wereld’