Schoolboeken

Schoolboeken op een stapeltje

De eerste schooldag in september betekent voor onze jongste leerlingen de grote stap naar het middelbaar onderwijs en een goede start hangt samen met een correct en volledig boekenpakket.

Onze school werkt samen met een externe boekenleverancier: Iddink Boekenservice België. Zij garanderen een vlotte service en dat vinden wij zeer belangrijk. Niemand is uiteraard verplicht om de schoolboeken via Iddink te bestellen, maar deze werkwijze vraagt slechts een kleine inspanning. Iddink levert de boeken via PostNL aan huis. De procedure van de bestelling tot en met de factuur verloopt tussen de ouders en Iddink.

De bestelling gebeurt online via de website www.iddink.be. Onder het luikje “klantenservice” bevindt zich heel duidelijke informatie. Alle nieuwe inschrijvingen ontvangen begin juni van de school een heel gedetailleerde e-mail/brief waarin stap voor stap de bestelprocedure voor de schoolboeken uitgelegd wordt.

Mevrouw De Jaeger, verantwoordelijke schoolboeken, is bij vragen of problemen tijdens de schooluren steeds bereikbaar op het nummer 09 230 79 11. Een bericht via het contactformulier wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Boekenlijsten schooljaar 2018-2019

Hoe bestel je jouw boeken voor volgend schooljaar?

Uit de informatiefolder van Iddink

Account

Vanaf juni dien je eerst je account aan te maken.
Wanneer je vorig jaar reeds via Iddink bestelde, is dit niet nodig.

1. Ga naar www.iddink.be en klik op het luikje “Voor leerlingen”.
  2. Indien je nog geen persoonlijk account hebt, dien je je eerst te registreren.
  3. Vul je persoonlijke gegevens in om je account te registreren.
  4. Kies een loginnaam en wachtwoord die je gemakkelijk onthoudt.
  5. Je ontvangt een bevestigingsmail om je account te activeren.

Nu ben je klaar om de boeken voor volgend schooljaar te bestellen.

Bestellen

1. Meld je aan op www.iddink.be, ‘voor leerlingen’, ‘bestellen’. Gebruik hiervoor dezelfde inlognaam en hetzelfde wachtwoord als vorig jaar.
  2. Vul de schoolcode in: WH79B89T (=code boeken schooljaar 2018-2019) (Let op: een andere code dan vorig jaar en de code is hoofdlettergevoelig).
  3. Kies je leerjaar en de juiste klas.
  4. Doorklikken bij de verplichte vakken: alles is correct aangevinkt.
  5. ‘Voorgeschreven leermiddelen’: hier vink je alle verplichte handboeken en (leer)werkboeken aan die je moet bestellen. Bekijk de lijst aandachtig en bij de boeken die je al in je bezit hebt, klik je op ‘Kopen’ en wijzig je naar ‘Niet Kopen’. De website geeft je trouwens een waarschuwing mocht je een boek voor de tweede maal aanvinken.
    Bij bepaalde handboeken zie je ‘Huren’ staan: voor deze boeken betaal je minder, maar ze moeten in goede staat op het einde van het schooljaar ingeleverd worden. Je kunt er ook voor kiezen deze handboeken aan te kopen.
  6. ‘Overige voorgeschreven leermiddelen’: hier bestel je ook verplicht aan te kopen handboeken (verschillend per richting en per jaar), maar deze boeken kun je misschien gebruiken van een oudere broer/zus of een familielid.
  7. ‘Diensten’: dit geldt uitsluitend voor huurboeken en je bent niet verplicht hierop in te gaan. Vink dan zeker ‘nee’ aan.
  8. ‘Betalen’: je ouders betalen ofwel online bij het bestellen ofwel met een overschrijving. Je ouders ontvangen dan de factuur op het thuisadres (tenzij ze voor een digitale factuur kiezen) rond de leveringsdatum. Ze krijgen 14 dagen de tijd om te betalen.
    Verwachten je ouders moeilijkheden met de betalingstermijn, laat ze dan zo snel mogelijk telefonisch contact met Iddink opnemen
    (014 30 41 70). Dit is verplicht! Iddink staat toe dat de betaling in drie keer gebeurt: één keer op het moment van de levering en de volgende twee keer vóór december.
  9. ‘Besteloverzicht’: controleer je bestelling zeer grondig. Klik hiervoor op het plusje voor het getal. Vraag steeds aan je ouders om de bestelling ook te controleren en de melding ‘ouders van de leerling gaan akkoord met de bestelling’ aan te vinken. Bevestig je bestelling door te klikken op ‘bestellen’.
    Bij ‘bestelling voltooid’ print je je besteloverzicht uit.