Een dag op SFI

Dagindeling

Je bent op school.
Het eerste lesuur begint.
Vijftien minuten pauze.
Begin van het tweede deel van de voormiddag.
Lunchpauze en middagactiviteiten.
Belteken.
Start van de namiddag.
Nog eventjes de benen strekken.
Nog een laatste inspanning.
Einde van je lesdag als je leerling bent in de eerste graad.
Einde van je lesdag als je leerling bent in de tweede of derde graad.

Lunchpauze

Je kunt je lunchpakket van thuis in de voorziene ruimte van de school opeten. Je kunt op school ook een warme maaltijd of een belegd broodje bestellen. Drank wordt op school aangekocht. Brikjes en water mag je ook van thuis meebrengen.

Leerlingen uit het 1e, 2e, 3e, 4e jaar krijgen van de school geen toestemming om te verblijven in een restaurant, een cafetaria of een aanverwante gelegenheid. Zij krijgen enkel de toestemming om naar huis, bij grootouders of op een vast adres (geen horecazaak), vooraf opgegeven aan de school, te gaan eten.

Middagactiviteit

Tijdens de middagpauze kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Je kunt dagelijks vrij sporten op het sportterrein of deelnemen aan de georganiseerde activiteiten in de sportzaal. Wie houdt van muziek kan lid worden van het koor. Je kunt ook de initiatie Photoshop volgen of je computertaken maken in de computerklas. En natuurlijk staan de deuren van het vrijetijdslokaal en de mediatheek elke middag voor je open!

Deze waaier aan middagactiviteiten wordt nog elk jaar uitgebreid in overleg en in samenwerking met de leerlingenraad.

Studiemogelijkheden en begeleiding

Heb je nood aan een rustige ruimte, dan kun je gebruik maken van de stille naschoolse studie. Deze studie duurt van 15.25 tot 16.15 uur en is gratis.

Op maandag, dinsdag en donderdag kun je vanaf 16.15 tot 18 uur terecht in de avondstudie. Dit is een betaalde studie.
Tijdens de examenperiode bestaat de mogelijkheid om ’s namiddags op school te studeren van 12.45 tot 16 uur (op vrijdag tot 15.25 uur).

Als we merken dat je nood hebt aan begeleiding bij het studeren, kun je bij ons terecht voor leerzorg. Al onze begeleiding is gratis.

In de eerste graad tso bestaat deze leerzorg in een wekelijks extra uurtje ‘leren leren’ en/of taalondersteuning van 15.25 tot 16.15 uur. Heb je daarnaast nood aan individuele begeleiding, dan kan dat na overleg met de co√∂rdinator. Dit is geen vakgebonden bijles, wel een ondersteuning bij het leren studeren.
In de eerste graad aso en bso wordt naschools een cursus ‘leren leren’ aangeboden aan wie het nodig heeft. Ook individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden.