Logo ouderraad

Waar staat de ouderraad voor?

Werking ouderraad
Samenwerken, adviseren, informeren en communiceren met directie en leerlingen
Samenwerking tussen ouders en school bevorderen. Als ouderraad willen wij een brug tussen ouders en school vormen. Participatie van de ouders in een school is van belang voor alle partijen. De ouderraad is dé weg waarlangs suggesties, vragen en voorstellen over het schoolleven de directie bereiken. De ouderraad is voor de directie een permanent consultatieorgaan en klankbord.
Ondersteuning activiteiten
Hulp bieden bij diverse activiteiten georganiseerd door de school, zoals het schoolfeest en de proclamatie.
Organiseren van ontmoetingsactiviteiten
Ouders en leerlingen uitnodigen voor een educatieve voordracht of een ontspannende activiteit.

Wie zijn we?

De ouderraad bestaat momenteel uit een groepje actieve ouders bijgestaan door de directie.

Groepsfoto ouderraad
  • Els Baekelandt (ouder)
  • Elke Constandt (ouder)
  • Filip De Craemer (ouder)
  • Valerie De Smet (ouder)
  • Jonathan Deckmyn (ouder)
  • Hervé Imschoot (ouder)
  • Karla Laheye (ouder)
  • Marijke Lybaert (directeur)
  • Katleen Rasschaert (ouder)
  • Arnold Suttels (ouder)
  • Annick Thienpont (directeur)
  • Michèle Van Tomme (ouder en voorzitter)
  • Gudrun Vande Walle (ouder)
  • Ilse Vandenbruaene (ouder en leerkracht)
  • Ann Vander Schueren (ouder)
  • Hilde Vanfleteren (ouder)

Wilt u actief de schoolloopbaan van uw tiener opvolgen? Hebt u originele voorstellen voor de toekomst of wilt u gewoonweg weten hoe het er in de school van uw tiener aan toe gaat? Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de vergaderingen en initiatieven?
Aanmelden alsook de ouderraad bereiken voor vragen en voorstellen kan via de contactpagina ‘ouderraad@sfimelle.be’.

Vergaderingen

Voor het schooljaar 2016-2017 vonden de vergaderingen plaats op 15 september 2016, 8 november 2016, 7 februari 2017, 4 mei 2017 en 12 juni 2017

Activiteiten schooljaar 2017-2018

• 5 oktober 2017
    Dag van de leerkracht
    We danken alle leerkrachten en onderwijzend personeel voor hun inzet.
  • 7 november 2017
    Infoavond: “Hoe help ik mijn kind bij het leren/lezen en bij de examenperiode?”
  • Februari 2018
    Infoavond: “Jongeren en sociale media”
  • 20 en 21 april 2018
    Nederlands toneel

Hulp tijdens pauze van het Nederlands toneel. Aan de bar kan u genieten
    van een glaasje Zuid-Afrikaanse wijn.

• 28 juni 2018
    Proclamatie

De ouderraad zorgt voor een geschenkje voor de laatstejaars op de proclamatie.

Een terugblik

• 25 februari 2016
    De ouderraad nodigde psycholoog prof. dr. Maarten Vansteenkiste uit.

Op donderdag 25 februari nodigde de ouderraad prof. dr. M. Vansteenkiste uit. Onze spreker is verbonden aan de Universiteit Gent en doceert vakken in het domein van de ontwikkelingspsychologie. Die avond ging hij dieper in op het thema ‘Vitamines voor groei: de motiverende rol van ouders in de opvoeding’.

Lees het artikel verschenen in Hand in Hand

Bijdrage

Natuurlijk kosten de initiatieven van de ouderraad ook wat geld. Hiervoor vragen wij via de school een bijdrage van 1,00 euro per leerling. Deze bijdrage wordt verrekend via de schoolrekening van december.