Logo ouderraad

Waar staat de ouderraad voor?

Werking ouderraad
Samenwerken, adviseren, informeren en communiceren met directie en leerlingen
Samenwerking tussen ouders en school bevorderen. Als ouderraad willen wij een brug tussen ouders en school vormen. Participatie van de ouders in een school is van belang voor alle partijen. De ouderraad is dé weg waarlangs suggesties, vragen en voorstellen over het schoolleven de directie bereiken. De ouderraad is voor de directie een permanent consultatieorgaan en klankbord.
Ondersteuning activiteiten
Hulp bieden bij diverse activiteiten georganiseerd door de school, zoals het schoolfeest en de proclamatie.
Organiseren van ontmoetingsactiviteiten
Ouders en leerlingen uitnodigen voor een educatieve voordracht of een ontspannende activiteit.

Wie zijn we?

De ouderraad bestaat momenteel uit een groepje actieve ouders bijgestaan door de directie.

• Annick Thienpont (directie)
  • Marijke Lybaert (directie)
  • Sonja Goemaes (ouder)
  • Fredèrik Scholaert (ouder)
  • Fanny Hofman (ouder)
  • Lieve Van Wettere (ouder)
  • Els Baekelandt (ouder)
  • Hilde Vanfleteren (ouder)
  • Valerie De Smet (ouder en voorzitter)
  • Gudrun Vande Walle (ouder)
  • Hervé Imschoot (ouder)
  • Stephanie Serbruyns (ouder)
  • Jonathan Deckmyn (ouder)
  • Filip De Craemer (ouder)
  • Ilse Vandenbruaene (ouder en leerkracht)

Wilt u actief de schoolloopbaan van uw tiener opvolgen? Hebt u originele voorstellen voor de toekomst of wilt u gewoonweg weten hoe het er in de school van uw tiener aan toe gaat? Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de vergaderingen en initiatieven?
Aanmelden alsook de ouderraad bereiken voor vragen en voorstellen kan via de contactpagina ‘ouderraad@sfimelle.be’.

Vergaderingen

Voor het schooljaar 2018-2019 vinden de vergaderingen plaats op:

• 23 oktober 2018,
  • 21 januari 2019,
  • 26 maart 2019,
  • 29 april 2019.

Activiteiten schooljaar 2018-2019

• 5 oktober 2018
    Dag van de leerkracht
  • 8 november 2018
    Infoavond: “Hoe help ik mijn kind bij het leren/lezen en bij de examenperiode?”
  • Februari 2019
    Infoavond (nog te bepalen onderwerp en spreker)
  • Mei 2019
    Extra activiteit (nog te bepalen)
  • 27 juni 2018
    Proclamatie

Bijdrage

Natuurlijk kosten de initiatieven van de ouderraad ook wat geld. Hiervoor vragen wij via de school een bijdrage van 1,00 euro per leerling. Deze bijdrage wordt verrekend via de schoolrekening van december.